Erou sau impostor? Recorder publică în premieră dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

Erou sau impostor? Recorder publică în premieră dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu

Recorder a publicat o investigație despre participarea premierului Marcel Ciolacu la Revoluția din 1989, pornind de la dosarul său de revoluționar, al cărui conținut a fost necunoscut până acum.

Actualul premier al României are un certificat de revoluționar încă din 1992, pe când era mic afacerist la Buzău și student al controversatei Universități Ecologice. Că să obțină acest prim brevet, vânat de mulți oportuniști ai tranziției, a depus un dosar cu declarații olografe despre participarea sa la Revoluție, precum și alte dovezi pe care le-a considerat relevante.

ADVERTISING

Recorder le-a analizat și le-a publicat integral, în premieră.

Jurnaliștii menționează că „Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, își susține teza eroismului la Revoluție printr-o multitudine de neconcordanțe de timp și de loc” și arată că rolul determinant pe care și-l atribuie în declarații nu e confirmat nici de alți participanți, nici de fotografii, nici de documente relevante.

În plus, una dintre semnăturile care l-au făcut revoluționar cu acte în regulă e suspectă de fals.

Premierul oferă informații contradictorii cu privire la locul său de muncă din 1989, de unde susține că și-a început acțiunile îndreptate împotriva puterii comuniste: în dosarul său de revoluționar sugerează că lucra la o întreprindere din Buzău, pe când în CV-ul de prim-ministru în dreptul anilor 1988-1990 apare Întreprinderea Electronica București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deși spune public că nu a avut și nu vânează beneficii de pe urma participării la Revoluție, documente cadastrale de arhivă arată că a fost proprietarul unui teren primit de pe urma certificatului de revoluționar și vândut apoi, în 2007. În plus, în viitorul apropiat ar putea beneficia de indemnizații retroactive de peste 40.000 de euro.

Puteţi citi integral ancheta Recorder și dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu AICI

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇