Cel mai mare număr de cazuri Covid-19 în SUA din ultimele şase luni. Americanii vor permite accesul în ţară doar pentru străinii complet vaccinaţi

Cel mai mare număr de cazuri Covid-19 în SUA din ultimele şase luni. Americanii vor permite accesul în ţară doar pentru străinii complet vaccinaţi

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Statele Unite a atins cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, fiind de peste 100.000 de infecţii, varianta Delta făcând ravagii în unele zone unde oamenii nu sunt vaccinaţi.

În aceste condiţii, Administraţia Biden se pregăteşte să ceară tuturor străinilor care vizitează SUA să fie vaccinaţi complet.

În ţară au fost raportate în medie peste 96.819 de cazuri în ultimele 7 zile, reprezentând o creştere de cinci ori în mai puţin de o lună, transmite Reuters.

Media pe şapte zile oferă o imagine mai exactă privind rapiditatea creşterii numărului de cazuri, având în vedere că unele state raportează infecţiile o dată pe săptămână sau doar în weekenduri.

În următoarele săptămâni, cazurile s-ar putea dubla până la 200.000 pe zi din cauza variantei Delta extrem de contagioase, a declarat miercuri dr. Anthony Fauci, expert de top în boli infecţioase din SUA.

ADVERTISING

"Dacă va veni altă (tulpină) care are o capacitate la fel de mare de transmitere, dar, de asemenea, este mult mai severă, atunci am putea avea cu adevărat probleme.

Oamenii care nu sunt vaccinaţi în mod eronat cred că este vorba doar despre ei. Dar nu este. Este vorba şi despre toţi ceilalţi ", a spus Fauci într-un interviu.

Dr. Fauci anunță că situația Covid se va înrăutăți din cauza „epidemiei nevaccinaților”, dar nu crede că va fi un nou lockdown în SUA

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe

 Varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă 83% din toate cazurile noi raportate în Statele Unite, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Ratele de vaccinare variază foarte mult de la un maxim de 76% dintre locuitorii din Vermont care au primit o primă doză până la un nivel scăzut de 40% în Mississippi, sondajele arătând că republicanii sunt mult mai puţin dispuşi să se vaccineze decât democraţii.

ADVERTISING

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe, potrivit echipei de reacţie faţă de Covid-19 de la Casa Albă.

Decesele au crescut cu 33% în ultima săptămână, cu aproximativ 377 de decese pe zi în medie, potrivit analizei Reuters.

Străinii care vizitează SUA să fie vaccinaţi complet

Administraţia Biden se pregăteşte să ceară tuturor străinilor care vizitează Statele Unite să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19, în cadrul unei eventuale ridicări a restricţiilor care interzic majorităţii străinilor să intre în ţară, a declarat un oficial al Casei Albe, citat de Reuters.

Casa Albă doreşte să redeschidă călătoriile, ceea ce ar stimula afacerile pentru industria aeriană şi turistică, dar nu este pregătită să ridice imediat restricţiile din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a prevalenţei variantei Delta, care este extrem de transmisibilă, a declarat oficialul.

ADVERTISING

Administraţia Biden are grupuri de lucru inter-agenţii care lucrează ”pentru a avea un nou sistem pregătit pentru momentul în care putem redeschide călătoriile”, a spus oficialul, adăugând că planul include ”o abordare pe etape care, în timp, va însemna, cu excepţii limitate, că cetăţenii străini care călătoresc la Statele Unite (din toate ţările) trebuie să fie complet vaccinaţi".

Restricţiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Pe listă au fost adăugate ulterior numeroase alte ţări, cel mai recent India, în luna mai.

Comentariile oficialului sunt cel mai puternic semnal de până acum că administraţia de la Casa Albă vede o cale spre renunţarea la restricţii.

Oficialul a adăugat că ”grupurile de lucru dezvoltă o politică şi un proces de planificare pentru a fi pregătite pentru momentul potrivit pentru trecerea la acest nou sistem”.

Unele ţări, inclusiv Canada şi Regatul Unit, relaxează sau ridică restricţiile pentru ca americanii vaccinaţi să călătorească.

Casa Albă a purtat discuţii cu companiile aeriene despre modul în care ar implementa o politică de a solicita vaccinarea pentru vizitatorii străini.

Administraţia trebuie, de asemenea, să răspundă la alte întrebări, inclusiv ce dovezi de vaccinare ar accepta şi dacă Statele Unite ar accepta vaccinurile pe care unele ţări le folosesc, dar care nu au fost încă autorizate de autorităţile de reglementare din SUA.

În prezent, Statele Unite interzic accesul în ţară a majorităţii cetăţenilor non-SUA, care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit, cele 26 de naţiuni Schengen din Europa fără controale la frontieră, Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇