Dr. Fauci anunță că situația Covid se va înrăutăți din cauza „epidemiei nevaccinaților”, dar nu crede că va fi un nou lockdown în SUA

Dr. Fauci anunță că situația Covid se va înrăutăți din cauza „epidemiei nevaccinaților”, dar nu crede că va fi un nou lockdown în SUA

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, consideră SUA nu vor institui noi lockdown-uri, chiar dacă „situaţia se va deteriora” din cauza unei „epidemii a nevaccinaţilor”.

La câteva zile după revenirea portului măştii în interior pentru persoanele vaccinate şi în plină perioadă de răspândire a variantei Delta, Anthony Fauci s-a dorit a fi liniştitor într-un interviu acordat ABC, considerând că este puţin probabil ca SUA să ajungă „în aceeaşi situaţie ca în iarna trecută”.

„Nu cred că vom vedea lockdown-uri”, a afirmat el. Totuşi, „situaţia se va deteriora”, a anunţat imunologul, evocând o „epidemie a nevaccinaţilor”.

„Soluţia este să fii vaccinat”, a mai spus Anthony Fauci, lăudând eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 care „împiedică îmbolnăvirea gravă” şi astfel „spitalizarea şi chiar moartea”, relatează AFP.

„Totuşi, când persoane nevaccinate sunt infectate, ele propagă dinamica epidemiei, ceea ce are un impact asupra tuturor în final”, a explicat el.

„Vaccinurile sunt incredibil de eficiente, chiar împotriva variantei Delta”, a confirmat Francis Collins, director al Institutului naţional de sănătate (NHI), la CNN.

Noile restricţii se explică prin faptul că vaccinaţii par în cele din urmă „să poată fi contagioşi”, dar ele servesc „în principal la protejarea celor nevaccinaţi”, pentru că aceia care sunt inoculaţi cu vaccinul au „şanse de 25 de ori mai mici de a se îmbolnăvi grav”, a reamintit el.

Francis Collins şi-a exprimat satisfacţia pentru că a văzut o creştere a numărului persoanelor vaccinate. „În Louisiana, rata de vaccinare a crescut de trei ori în ultimele două săptămâni” şi a crescut cu „56%” la nivel naţional.

„Vestea bună este că oamenii înţeleg acest mesaj”, a estimat Francis Collins.

Circa 60% dintre adulţii americani sunt vaccinaţi, dar există disparităţi puternice între nordul în general mai bine imunizat şi sudul mai reticent.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇