Spitalele din Israel văd o creştere a numărului de cazuri grave de COVID-19

Spitalele din Israel văd o creştere a numărului de cazuri grave de COVID-19

Numărul pacienţilor cu coronavirus aflaţi în stare gravă a depăşit în Israel pragul de 200, pentru prima oară din aprilie.

Ministerul Sănătăţii din Israel a anunţat că în prezent sunt 362 de pacienţi cu coronavirus care sunt trataţi în spitale, iar dintre aceştia, 212 sunt consideraţi a fi în stare foarte gravă, din care 37 sunt conectaţi la aparate de respiraţie artificială, transmite duminică dpa.

Duminică, în România erau 411 pacienți cu Covid internați, dintre care 59 se aflau la Terapie Intensivă.

Israelul a început duminică vaccinarea generală cu cea de-a treia doză de vaccin anticoronavirus a adulţilor de peste 60 de ani, notează EFE. Potrivit presei locale, zeci de mii de israelieni şi-au făcut deja programare pentru a primi a treia doză a serului Pfizer.

Până acum s-au vaccinat complet în Israel 58% din totalul populației de 9,3 milioane de locuitori. Dintre persoanele peste 50 de ani s-au vaccinat 88%.

Cu toate acestea, numărul infectărilor noi raportate într-o zi a depăşit pragul de 2.000 pentru şase zile la rând, situaţie atribuită răspândirii variantei Delta, mult mai contagioasă.

Iată și articolele zilei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇