Cei doi polițiști de la Rutieră, prinși cu șpagă pe Dorobanți, au recunoscut acuzațiile. Numărul faptelor s-a dublat!

Cei doi polițiști de la Rutieră, prinși cu șpagă pe Dorobanți, au recunoscut acuzațiile. Numărul faptelor s-a dublat!

Cei doi polițiști de la Rutieră care au fost prinși în flagrant pe Dorobanţi când luau mită de la şoferii opriţi în trafic și-au recunoscut faptele.

Surse citate de Antena3 susţin că poliţiştii nu au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției oficial, dar au admis că au luat de două ori mai multe ori şpagă decât se credea iniţial.

Şi cum poliţiştii au recunoscut mai multe fapte penale, ancheta s-a extins.

Mai exact, cei doi au recunoscut că au luat de 59, respectiv de 57 de ori mită de la șoferi. Inițial, procurorii știau despre 23 de fapte.

ADVERTISING

Însă agentul a recunoscut în fața procurorilor DNA șpăgile primite, iar ofițerul nu a avut încotro decât să admită şi el, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Amintim că suspecţii sunt prezentaţi de DNA ca fiind:

  • Andrei Pantea - comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, acuzat de luare de mită
  • Valentin Olteanu - agent şef de poliţie tot la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat tot de luare de mită

În perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, cei doi ar fi primit sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la zeci de şoferi care ar fi încălcat regulile de circulaţie, pentru a nu le reţine permisele sau a-i amenda.

ADVERTISING

Procurorii spun că agenții îi amenințau direct pe șoferi că vor rămâne fără permis. De teama sancțiunii, șoferii puneau banii în actele cerute de agenți pentru control.

”Ca şi mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi.

ADVERTISING

În contextul menţionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, arată DNA.

Detalii din anchetă a obţinut Digi24, care precizează că poliţiştii operau doar în zonele mai bogate ale Capitalei și opreau doar mașini scumpe, conduse de femei, persoane în vârstă sau străini.

În funcție de ce abaterile şoferilor de la Codul Rutier, poliţiştii primeau șpăgi între 1.400 și 4.000 de lei.

Cel care i-a denunţat la DNA este un șofer turc.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a declanşat cercetarea disciplinară în acest caz. Cât timp durează ancheta, cei doi rămân angajați în Brigada Rutieră, dar că nu vor mai avea voie să iasă pe teren.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇