Ce spune Trump obsesiv, în primele secunde după ce a fost împușcat (Video)

Ce spune Trump obsesiv, în primele secunde după ce a fost împușcat (Video)

La câteva momente după ce a fost împuşcat la un miting în Butler, Pennsylvania, sâmbătă după-amiază, Donald Trump a fost văzut cu sânge pe ureche şi pe obraz în timp ce era scos de pe scenă de agenţii Secret Service. Martorii oculari au descris o scenă „sângeroasă” şi haotică imediat după primele tiruri. O înregistrare audio dezvăluie modul în care s-a desfăşurat scena şi ce a vorbit Trump cu agenţii care se străduiau să-l pună în siguranţă.

Trump vorbea când s-au auzit mai multe focuri de armă, nişte pocnituri scurte. Îşi prinde urechea şi se fereşte în timp ce agenţii Secret Service îl înconjoară, relatează News.ro.

ADVERTISING

„Jos, jos, jos", spune unul dintre ei.

Se aude o altă împuşcătură şi o femeie ţipă.

Apoi se aud mai multe voci ale agenţilor Secret Service - unul spune „Sus!", altul „Scările sunt gata, scările sunt gata".

Trump poate fi auzit spunând ceva, de asemenea, dar nu se aude ce.

Mai mulţi agenţi urcă pe scenă, unii având puşti de asalt. Susţinătorii lui Trump din fundal par şocaţi, în timp ce unii filmează scena cu telefoanele.

După ce au auzit că trăgătorul a fost doborât, Trump şi agenţii se ridică în picioare şi au următorul dialog:

ADVERTISING

Trump: „Lăsaţi-mă să mă încalţ, lăsaţi-mă să mă încalţ".

Agent: „Vă ţin, domnule, vă ţin, domnule."

Trump: „Lăsaţi-mă să mă încalţ".

Agent: „Aşteptaţi, vă sângerează capul".

Agent: „Domnule, trebuie să ne mutăm la..."

Trump: „Lasă-mă să mă încalţ"

Un agent femeie spune „bine" înainte de a spune ceva despre pantofi.

Trump: „Stai, stai, stai".

Apoi ridică în aer pumnul spre mulţime şi rosteşte cuvântul „luptă" de trei ori - o mişcare întâmpinată cu urale de mulţime.

Trump şi echipa Secret Service se îndepărtează de podium şi se îndreaptă spre maşini, în timp ce mulţimea scandează "USA. USA. USA".

ADVERTISING

Iată momentul:

Fostul preşedinte Donald Trump a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după ce s-au auzit focuri de armă, în urma cărora au murit doi oameni. Au murit presupusul trăgător şi un spectator, iar alte două persoane au fost rănite.

FBI a confirmat tentativa de asasinat și a spus că atacatorul este un tânăr de 20 de ani din Pannsylvania. El avea mesaje pline de ură la adresa republicanilor și a lui Donald Trump postate pe rețelele de socializare.

Evenimentul a creat și o mare dezbatere: a fost o breșă de securitate la mitingul din Pennsylvania, unde Donald Trump a avut noroc să scape dintr-o tentativă de asasinat în care glonțul care îi era destinat i-a atins urechea? Cum a putut atacatorul să ajungă atât de aproape, să se urce cu o armă pe acoperișul unei clădiri într-un perimetru teoretic verificat și ținut sub observație? Secret Service și FBI investighează.

De asemenea, există opinii în sensul că după ce a scăpat teafăr din tentativa de asasinat, Donald Trump câștigă un capital electoral imens. Mai ales imaginea în care acesta apare cu sânge pe chip după ce a fost rănit, cu pumnul strâns și drapelul american în fundal este considerată un simbol al forței sale care va fi foarte greu, dacă nu imposibil, de neutralizat politic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇