Ce spune Predoiu despre ancheta în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamţ

Ce spune Predoiu despre ancheta în cazul incendiului de la ATI Piatra Neamţ

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că dosarul deschis în urma incendiului de la Secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ este unul complex şi este nevoie de realizarea unor expertize pentru a fi prezentate primele concluzii ale anchetei.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă (foto), cum comentează ancheta Parchetului General în cazul de la Piaţa Neamţ şi care sunt concluziile.

Cauzele și consecințele tragediei de la Piatra Neamț. Ce măsuri ar trebui luate de urgență

ADVERTISING

"E un dosar complex şi, din ce date am, inclusiv date publice, îmi dau seama că e un dosar în care sunt foarte multe expertize de făcut. Expertizele presupun o anumită durată de timp până când îşi prezintă concluziile.

Trebuie să avem răbdare cu concluziile acolo, nu mă pot pronunţa, altminteri nu am competenţe în dosarul respectiv, dar din experienţă şi ce date am, cred că trebuie să aşteptăm concluziile după expertize. Procurorii ştiu mai bine aici”, a explicat ministrul Justiţiei.

Un incendiu a izbucnit, în seara de 14 noiembrie, în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, fiind zece morţi şi mai mulţi răniţi.

ADVERTISING

Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde doi au murit ulterior.

Citește mai multe despre incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇