Angajații din Sănătate protestează la Guvern după incendiul de la Piatra Neamț: Tragedia se poate repeta. Sunt clădiri gata să cadă, instalații vechi de 50-60 de ani

Angajații din Sănătate protestează la Guvern după incendiul de la Piatra Neamț: Tragedia se poate repeta. Sunt clădiri gata să cadă, instalații vechi de 50-60 de ani

Angajații din Sănătate continuă, marți, seria de proteste în fața Guvernului. Manifestația de astăzi este una de comemorare a pacienților care au murit din cauza ”stării de degradare a sistemului de sănătate”.

Protestul vrea să tragă, astfel, un semnal de alarmă asupra problemelor din instituțiile medicale de stat, care pun în pericol atât viețile pacienților, cât și ale personalului sanitar, așa cum s-a văzut în cazul incendiului de la Piatra Neamț.

ADVERTISING

Oamenii au venit cu bannere și pancarte unde sunt enumerate incendiile care au avut loc în ultimii ani și cer autorităților să ia măsuri.

Președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, spune că mulți angajați din sistemul public de sănătate declară că le e frică să meargă la locul de muncă, din cauza condițiilor de lucru.

”Nu vrem să fim părtași la lucrurile negative care se întâmplă în societate și mai ales în spitale. Totul e făcut la întâmplare, 'poa' să meargă și așa', personal epuizat în continuare, lucruri grave pe care le putem spune de echipamente, instalații.

ADVERTISING

Absolut se poate repeta (tragedia de la Piatra Neamț - n.red.), colegii mei îmi spun ce văd, clădiri gata să cadă, instalații vechi de 50-60 de ani. Și vrem să fim solidari și cu ideea că tot ce ține de sistemul de sănătate, împreună să facem un manifest pentru viață și să fim atenți tot timpul și să atragem atenția când lucrurile nu se fac.

Oamenii spun că le e frică să lucreze în spitalele în care sunt, indiferent că sunt medici, brancardieri sau personal TESA”, a declarat, la Antena3, Leonard Bărăscu.

ADVERTISING

Acesta spune că e responsabilitatea tuturor să atragă atenția de câte ori apar situații periculoase, astfel încât să se ia măsuri în permanență, nu doar la cald, după tragedii.

”Când a trecut efectul emoțional, gata!, toată lumea se detașează, acum suntem și in pragul alegerilor, politicienii se concentrează pe altceva...”, a adăugat liderul sindical.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇