Ce nereguli s-au găsit la secțiile ATI din București și Ilfov în urma controalelor facute după incendiul de la Neamț

Ce nereguli s-au găsit la secțiile ATI din București și Ilfov în urma controalelor facute după incendiul de la Neamț

În urma încendiului de la secția ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ, au fost demarate controale în secțiile ATI din spitalele din țară, iar IGSU a transmis, luni, primele concluzii.

Astfel, de pe 11 noiembrie și până azi, echipele mixte de specialiști ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, DSP și/sau ISCIR au derulat 292 controale de prevenire la secțiile ATI din cadrul unităților sanitare existente la nivel național și au identificat 1.921 deficiențe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.

ADVERTISING

Pentru neconformitățile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 1.493 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.402 avertismente și 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei.

Principalele deficiențe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în:

  • nefuncționarea, neasigurarea mentenanței instalațiilor de detectie, semnalizare și avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcțiilor cu astfel de sisteme de protecție la incendiu;
  • funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu;
    lipsa dotării, neasigurarea mentenanței ori nefuncționarea instalațiilor de hidranți interiori/exteriori de incendiu;
  • nedotarea sau neasigurarea verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare de incendiu);
  • neverificarea instalațiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații ori suprasolicitarea acestora;
  • marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalațiilor de iluminat corespunzătoare, precum și neasigurarea condițiilor de evacuare în cazul producerii situațiilor de urgență.
ADVERTISING

Trebuie precizat că acțiunile de control sunt încă în desfășurare.

Din punct de vedere al avizării-autorizării privind securitatea la incendiu a unităților sanitare, la data de 16.11.2020, la nivel național, funcționau 1.392 de clădiri ale unităților sanitare și private, cu paturi.

Din totalul acestora, 310 dețin autorizația de securitate la incendiu, iar 52 sunt autorizate parțial. Totodată, 728 dintre clădirile unităților sanitare nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu. De asemenea, dintre clădirile care nu dețin autorizație (302), pentru 120 clădiri au fost eliberate avize de securitate la incendiu.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, singurul supravieţuitor din cei şase pacienţi duşi la spitalul de la Leţcani în urma incendiului de la Spitalul Judeţean Neamţ a fost externat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇