Ce condamnare a primit o educatoare care a strâns de gât o fetiță de 3 ani și a pocnit un băiețel de i-a dat sângele pe nas

Ce condamnare a primit o educatoare care a strâns de gât o fetiță de 3 ani și a pocnit un băiețel de i-a dat sângele pe nas

O educatoare din Piteşti a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă cu suspendare, pentru purtare abuzivă faţă de copiii pe care îi avea în grijă.

Ea a strâns de gât o fetiţă de trei ani şi a lovit un băieţel, în urma loviturii, copilului curgându-i sânge din nas.

Sentinţa, pronunţată de Judecătoria Piteşti, nu este definitivă.

Femeia, care era educator-puericultor la o creşă din cartierul Trivale, a fost trimisă în judecată  iunie 2022 pentru purtare abuzivă, iar după un an de proces a fost găsită vinovată. Judecătorii au condamnat-o la un an şi 9 luni de închisoare pentru o faptă de purtare abuzivă şi la 2 ani şi cinci luni închisoare pentru purtare abuzivă în formă continuată. 

ADVERTISING

Instanţa a contopit pedepsele şi a aplicat un spor, iar în final educatoarea a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei. 

În plus, instanţa de judecată a aplicat şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării mai multor drepturi, între care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, precum şi dreptul de a exercita profesia de educator puericultor şi de a desfăşura o activitate care implică contactul direct şi sistematic cu persoane minore cu vârste mai fragede de 15 ani, interdicţii valabile pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii. 

ADVERTISING

Femeia este şi obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Piteşti sau Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş, pe o perioadă de 100 de zile. 

Sentinţa poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Reacţia sindicatului

Liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor, susţine că astfel de cazuri trebuie tratate cu cea mai mare severitate.

„Nu ştiu cazul, dar astfel de cazuri trebuie tratate cu cea mai mare severitate şi sancţionate ca atare. Interdicţia este cea mai importantă. Avem nevoie de o selecţie riguroasă a celor care au vocaţie să predea în sistemul de învăţământ. Câteodată poţi să fii un foarte bun absolvent al învăţământului universitar, dar să nu ai calităţile necesare pentru a preda, să nu ai calităţile necesare de a te face înţeles de copii”, a declarat şeful de sindicat.

ADVERTISING

Ce a făcut educatoarea

Vă amintim cazul de anul trecut al acestei educatoare agresive.

Ea lucra la Creşa nr. 6 Trivale, iar în 20 aprilie 2022 a trântit o fetiţă de 3 ani cu fundul de o oliţă din plastic, de aşa natură încât oliţa s-a spart, iar copila s-a ales cu o vânătaie în proximitatea zonei intime. Apoi, pe 4 mai 2022, a strâns-o cu mâna de zona gâtului pe aceeaşi fetiţă.

Pe 11 aprilie 2022, femeia a lovit cu palma în zona feţei un băiat de 3 ani, acesta căzând cu faţa de pământ, ceea ce a produs o sângerare la nivelul nasului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇