Ciolacu i-a chemat pe olimpici la Guvern: "Să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi!"

Ciolacu i-a chemat pe olimpici la Guvern: "Să nu uitați că România are nevoie de oameni ca voi!"

Elevii care au obţinut recent performanţe remarcabile la olimpiadele internaţionale de Matematică şi Fizică, împreună cu profesorii lor, au fost marţi oaspeţii premierului Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria.

Prim-ministrul i-a felicitat pentru rezultatele de excepţie, mulţumită cărora România s-a clasat la Matematică pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel internaţional, iar la Fizică tot pe primul loc în Europa şi pe locul 3 la nivel mondial.

”Sunteţi mândrie a generaţiei voastre, a şcolii româneşti şi a întregii ţări! Prin rezultatele voastre de excepţie dovediţi că munca serioasă, dedicarea şi talentul duc către performanţă şi deschid oportunităţi pentru viitoarea voastră carieră.

ADVERTISING

Vă încurajez să vă urmaţi visul şi, indiferent unde vă veţi decide să continuaţi studiile, să nu uitaţi că România are nevoie de oameni ca voi. Calde felicitări vouă, profesorilor coordonatori şi familiilor care au oferit întreaga susţinere de care aveţi nevoie pentru a performa”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat de la Guvern. 

Premierul Marcel Ciolacu: ”Sunteți mândrie a generației voastre, a școlii românești și a întregii țări! Prin rezultatele...

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 18 iulie 2023

Doar că, dintre aceşti 11 elevi excepţionali, doar doi studiază la licee de stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România a ocupat locul 1 în Europa și locul 3 în clasamentul pe națiuni, la Olimpiada Internațională de Fizică de la Tokyo. Dintre cei 5 medaliaţi, 4 provin de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, un liceu privat unde taxele se ridică la peste 8.000 de euro pe an.

Iar la Olimpiada Internațională de Matematică, elevii noștri au obținut locul 4 în lume, după China, Statele Unite și Coreea de Sud, cu 5 medalii de aur și una de argint. Este cea mai bună clasare pentru noi, din ultimii 24 de ani. Şi în acest caz 5 din 6 elevi premiaţi provin de la acelaşi liceu privat din Capitală.

ADVERTISING

Pe această temă, vă recomandăm: E sau nu vorba despre România când copiii ei câștigă medalii?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇