Succes remarcabil al elevilor români la Olimpiada Internațională de Informatică

Succes remarcabil al elevilor români la Olimpiada Internațională de Informatică

O medalie de aur, două de argint și una de bronz au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică din Indonezia. România a urcat pe locul 2 în clasamentul all-time al numărului de medalii pe țări la Olimpiada Internațională de Informatică, după acest succes.

Societatea pentru excelență și performanță în informatică, care asigură pregătirea loturilor de elevi români la concursurile de informatică, a anunțat duminică dimineață rezultatele României la competiția organizată în Indonezia.

ADVERTISING

Rezultatele elevilor români:

  • Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur.
  • Luca Perju-Verzotti de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” București – medalie de argint.
  • Alexandru-Raul Todoran de la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie – medalie de argint
  • Andrei-Robert Ion de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz.
olimpici
Sursa: Societatea pentru excelență și performanță în informatică

Olimpiada Internațională de Informatică 2022 s-a desfășurat în format hibrid, relatează Edupedu. Cele mai multe loturi au participat în format fizic, dar au existat și țări precum România, Cuba, Ungaria, Slovacia și Marea Britanie care au avut și elevi participanți de acasă, potrivit site-ului oficial al Olimpiadei.

ADVERTISING

Medaliatul nostru cu aur, Alexandru Luchianov, a participat de acasă, în timp ce loturile Australiei, Chinei și Croației au concurat exclusiv online.

Cei aproape 350 de olimpici din 90 de țări au avut de rezolvat câte trei probleme timp de cinci ore în fiecare din cele două zile de concurs.

Lotul României la Internaționala de Informatică 2022 a fost compus din aceiași patru elevi care au obținut în iulie o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) desfășurată în Croația.

ADVERTISING

Locul 2 all-time la Olimpiada Internațională de Informatică

România a ocupat locul 8 în clasamentul pe națiuni din acest an. Dintre țările europene, ne-am clasat pe locul 2, după Ucraina.

Reușita de acum ne aduce la o premieră istorică. Cu un total de 123 de medalii obținute, urcăm pe locul 2 în clasamentul all-time la total medalii, la egalitate cu Polonia. Doar redutabila echipă a Chinei a reușit în timp mai multe medalii. Cu cele 33 de medalii de aur, 55 de argint și 35 de bronz, România își păstrează și locul 6 în clasamentul all-time după criteriul valorii medaliilor.

Rezultatele excelente de la Olimpiada Internațională de Informatică continuă succesele înregistrate de olimpicii români la concursurile internaționale. România a obținut în iulie primul loc în Europa și locul 5 în lume la Olimpiada de Matematică și locul 2 mondial la Olimpiada Internațională de Fizică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇