Elevii români au câştigat locul 2 în lume la olimpiada de Fizică. La fel ca la mate, cei mai mulţi dintre medaliați provin de la un liceu privat

Elevii români au câştigat locul 2 în lume la olimpiada de Fizică. La fel ca la mate, cei mai mulţi dintre medaliați provin de la un liceu privat

După ce s-au clasat pe locul 5 în lume la matematică, elevii români au ocupat locul 2 mondial la Olimpiada Internațională de Fizică (pe primul loc a fost China, la fel ca la matematică).

Cu ambele rezultate remarcabile s-a lăudat ministrul Sorin Cîmpeanu, însă altceva atrage atenţia: Cu două excepţii, toţi elevii medaliaţi nu fac şcoala la stat, ci la un liceu privat din Capitală.

"Echipa României a obținut un rezultat excepțional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa", scrie pe Facebook Sorin Cîmpeanu despre cea mai nouă reuşită a elevilor noştri.

ADVERTISING

Olimpiada Internațională de Fizică a fost organizată online de Elveția și a reunit 369 de concurenți.

Elevii români care au obținut acest rezultat excepțional sunt:

1. Vlad Ștefan Oros, elev la Liceul „Grigore Moisil" Timișoara - medalie de aur, cel mai bun concurent european.

2. Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internațional de Informatică București - medalie de aur.

3. Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internațional de Informatică București - medalie de aur

4. Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internațional de Informatică București - medalie de aur.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

5. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internațional de Informatică București - medalie de argint.

Amintim că la matematică 5 dintre cei 6 elevi premiaţi sunt de la Liceul Teoretic International de Informatica Bucureşti, iar al şaselea de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu.

Liceul Internațional de Informatică București aparţine rețelei turce de educație ”Lumina”.

Dar asta nu l-a împiedicat pe premierul Ciucă să susţină că performanţa lor arată valoarea şcolii româneşti. „Reforma educaţiei, a cărei implementare o pregătim la nivelul guvernului, vine să valorifice integrarea acestor minţi strălucite în economia viitorului, bazată pe cunoaştere, cercetare şi inovare”, a spus şeful Executivului, în mesajul postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇