Cresc premiile elevilor pentru olimpiadele naționale, iar alocația zilnică pentru participanți se dublează

Cresc premiile elevilor pentru olimpiadele naționale, iar alocația zilnică pentru participanți se dublează

Premiile pentru olimpiadele naționale au fost majorate de Guvern, printr-o ordonanță de urgență adoptată joi, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Iată noile valori:

  • premiul I - 1.000 de lei,
  • premiul 2 - 700 de lei,
  • premiul 3 - 500 de lei,
  • menţiunea - 300 de lei.

În plus, se vor acorda burse de performanţă şi pentru elevii din sistemul privat care ajung să reprezinte România la olimpiadele internaţionale.

”Sunt elevi care reprezintă România, care merită recunoaşterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent de sistemul de stat sau particular”, a arătat Cîmpeanu.

ADVERTISING

Ministrul a mai spus că aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional, iar la nivel internaţional şi regional, lucrurile sunt în regulă.

Totodată, Guvernul a dublat astăzi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă, pentru fiecare participant, în medie fiind în jur de 20.000 de participanţi, elevi şi profesori.

”Dublarea de la 100 la 200 de lei, pe zi, alocaţie, înseamnă că, luând în calcul numărul de participanţi, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este 4 milioane de lei zilnic, susţinuţi de Guvernul României”, a mai spus Cîmpeanu.

ADVERTISING

Ministrul Educaţiei a subliniat că o altă măsură este crearea cadrului legal astfel încât autorităţile locale, dincolo de resursele de la buget, să aibă posibilitatea să contribuie pentru creşterea valorii acestor premii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇