Ministrul Educației anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare

Ministrul Educației anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare și, în plus, recunoașterea oficială pentru olimpiadele de robotică și pentru olimpiadele de creativitate și de inovare.

„După o perioadă de întrerupere de doi ani a tuturor olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale, am semnat în această seară Ordinul de ministru prin care aceste olimpiade și concursuri școlare pot fi reluate”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că este vorba de un număr de 76 de olimpiade și concursuri internaționale, la care se adaugă 34 de olimpiade și concursuri naționale recunoscute de Ministerul Educației.

ADVERTISING

„Sunt două anexe. În prima anexă sunt cele care sunt recunoscute și finanțate de MEC. De asemenea, alături de olimpiadele clasice, de matematică, de chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare.

Consider că este un lucru important. Ministerul va susține inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade și concursuri.

Mai mult, avem în vedere, pe baza experienței acumulate în perioada crizei sanitare, posibilitatea de organizare în format online, dacă situația o va impune”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 30 decembrie

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 30 decembrie#SorinCimpeanu #DanVilceanu #DanCarbunaru #SedintaDeGuvern #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 30 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇