CCR dă undă verde legii care permite evazioniștilor să scape de închisoare, dacă achită prejudiciul (Surse)

CCR dă undă verde legii care permite evazioniștilor să scape de închisoare, dacă achită prejudiciul (Surse)

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Guvernului şi Avocatului Poporului asupra legii prin care evazioniştii scapă de închisoare, stabilind că actul normativ este constituţional, potrivit unor surse din CCR.

Este vorba de legea care prevede că se poate aplica pedeapsa cu amendă şi nu închisoare în cazul persoanelor acuzate de evaziune fiscală până la 100.000 de euro care achită integral prejudiciul.

Iniţial, legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 19 decembrie 2018. Ministerul Justiției a precizat că proiectul a fost avizat negativ de Guvern şi a mai fost atacat la CCR. E vorba de sesizările depuse de PNL, PMP şi USR. Curtea a acceptat obiecţiunile de neconstituţionalitate şi a declarat atunci proiectul neconstituţional în ansamblul său.

ADVERTISING

La reexaminarea legii, ca urmare a deciziei CCR, deputaţii au adoptat unele amendamente, introducând pedeapsa amenzii, alternativ cu pedeapsa cu închisoarea, în cazul unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Pe 17 decembrie, instanţa supremă a sesizat CCR pe această lege, la fel ca și Avocatul Poporului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇