CCR a respins sesizările USR şi AUR pe legea de desfiinţare a Secţiei Speciale

CCR a respins sesizările USR şi AUR pe legea de desfiinţare a Secţiei Speciale

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările USR şi AUR privind proiectul Guvernului de desfiinţare a Secţiei Speciale din Justiţie, astfel că legea merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

În şedinţa din data de 9 martie 2022, CCR a respins, în unanimitate, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 54 de deputaţi şi de 26 de senatori USR.

CCR a constatat că sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate, dispoziţiile din Legea privind desfiinţarea SIIJ, precum şi pentru modificarea Codului de Procedură Penală. 

ADVERTISING

De asemenea, CCR a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 35 de deputaţi AUR şi PSD, precum şi de 5 senatori AUR.

CCR precizează că deciziile sunt definitive şi general obligatorii.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial.

Anterior, USR acuzase, miercuri, că CCR se grăbeşte să ia o decizie cu privire la noul proiect al lui Cătălin Predoiu de reorganizare şi întărire a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi cerea Curţii să amâne decizia până după publicarea avizului Comisiei de la Veneţia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

USR a atacat la CCR, în 2 martie, proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇