Câteva sute de persoane au protestat la Bruxelles față de restricțiile antiCovid

Câteva sute de persoane au protestat la Bruxelles față de restricțiile antiCovid

Sute de manifestanţi fără măşti au protestat sâmbătă la Bruxelles, în apropierea instituţiilor Uniunii Europene, față de restricţiile impuse pentru combatarea pandemiei de Covid.

Manifestaţia a început într-un parc din Bruxelles şi s-a îndreptat spre piaţa unde află birourile UE, inclusiv sediul Comisiei Europene, informează AFP.

Poliţia a interzis accesul în piaţă, desfăşurând sârmă ghimpată, şi o linie de 40 de agenţi în ţinută antirevoltă i-a împiedicat pe manifestanţi să se apropie. Protestatarii s-au dispersat în liniște după circa patru ore.

ADVERTISING

”Nu există coronavirus. Este doar gripă”, a spus pentru AFP o manifestantă în vârstă de 48 de ani, Miriam.

Asemeni multor persoane din mulţime, şi ea este originară din Ţările de Jos. ”Belgia traversează o perioadă dificilă şi mă aflu aici pentru copiii mei”, a explicat ea.

O altă manifestantă, o belgiancă de vreo 20 de ani care a refuzat să-şi spună numele, a declarat apropo de echipamentul poliţiei antirevoltă: ”E război ce vor ei - uitaţi-vă la ei şi uitaţi-vă la noi”, a spus ea, arătând spre îmbrăcămintea de vară pe care o purta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Belgia a început relaxarea restricţiilor în vigoare de şapte luni, în contextul în care ritmul de vaccinare s-a accelerat, iar numărul de infectări şi spitalizări scade lent.

Cu toate acestea, portul măştii rămâne obligatoriu, inclusiv în aer liber, şi, chiar dacă terasele restaurantelor sunt deschise, numărul persoanelor ce se pot aduna la exterior şi la interior este limitat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇