Casa Albă exclude impunerea unui paşaport de vaccinare

Casa Albă exclude impunerea unui paşaport de vaccinare

Casa Albă nu va impune un paşaport de sănătate americanilor care să certifice că au fost vaccinaţi antiCovid.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a subliniat în acelaşi timp că sectorul privat este liber să ia o decizie în acest sens, transmite AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Guvernul nu sprijină şi nu va sprijini un sistem care ar impune americanilor să aibă un certificat de sănătate.

Nu va exista o bază de date federală privind vaccinările şi nicio obligaţie federală care să impună tuturor să obţină un certificat de vaccinare„, a declarat Jen Psaki.

Cel mai puternic interes pentru această idee îl au companiile private, dornice să redeschidă locuri unde se adună „un număr mare de oameni”, cum ar fi stadioanele sau teatrele, a continuat purtătoarea de cuvânt.

Mai multe țări vor să introducă pașaportul de vaccinare

Administraţia Biden a anunțat că va publica sfaturi cu „răspunsuri importante la întrebările pe care le au americanii, în special în ceea ce priveşte datele personale, securitatea sau discriminarea”.

„În ceea ce priveşte guvernul federal, interesul nostru este simplu, şi anume faptul că datele personale şi drepturile americanilor trebuie protejate şi, prin urmare, aceste sisteme să nu fie utilizate împotriva oamenilor în mod injust„, a adăugat Jen Psaki.

Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să introducă un paşaport de sănătate care să certifice că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 pentru a facilita reluarea evenimentelor cu public şi a călătoriilor.

Ideea a stârnit însă critici şi îngrijorări puternice cu privire la posibile discriminări şi la protecţia datelor private.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: