Carantinarea Timișoarei, joc de ping-pong între autoritățile locale și centrale. Cine are ultimul cuvânt

Carantinarea Timișoarei, joc de ping-pong între autoritățile locale și centrale. Cine are ultimul cuvânt

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vorbit, luni, despre carantinarea Timișoarei.

Amintim că autoritățile locale au decis ca Timișoara să iasă din carantină, însă un ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a stipulat revenirea la carantinarea orașului.

Timișoara revine în carantină, prin ordin al şefului Departamentului pentru Situații de Urgență

Întrebat despre această situație, ministrul Bode a explicat că nu este vorba despre persoane, ci despre instituții. În plus, indiferent de ce decizii se iau la nivel local, ”putere” are hotărârea CNSU, și nu CJSU.

ADVERTISING

Aici este vorba despre instituții, nu despre persoane. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a luat o decizie de a carantina Timișoara și localitățile limitrofe în baza unei analize la care a contribuit decisiv și rata de infectare. Era atunci peste 7 la mie. Foarte important, la nivel național această decizie a fost validată. La 2 săptămâni, același CJSU ia decizia de ieșire din carantină, în condițiile în care rata de infectare era peste 8 la mie.

Acum, DSU a luat o decizie tranzitorie, pentru 72 de ore, până la momentul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) va lua o hotărâre care este suverană și este cu putere peste CJSU, în ce privește carantinarea Timișoarei și localităților limitrofe.

Lucian Bode
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șeful de la Interne a explicat că CNSU oricum urma să ia această decizie, pentru că nu doar Timișoara se află în situația carantinării, ci și zeci de alte localități.

Așadar, CNSU este așteptat să ia o decizie în acest sens chiar în această săptămână.

CNSU în această săptămână, cel mai probabil mâine sau pomâine, va adopta o hotărâre în ce privește Timișoara.

Lucian Bode

Citește articolele momentului pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇