Capul celei mai puternice mafii din Italia a fost prins. L-au arestat la ieșirea din catedrală

Capul celei mai puternice mafii din Italia a fost prins. L-au arestat la ieșirea din catedrală

Capul mafiei ‘Ndrangheta a fost arestat joi, la ieşirea dintr-o catedrală din Genova.

Pasquale Bonavota, de 49 de ani, figura pe lista poliției cu cei mai periculoși criminali şi era căutat din noiembrie 2018, după ce a fugit de arestare într-un caz de crimă şi asociere cu mafia, transmite The Guardian.

Aşadar, capul mafiot fugea de autoritățile italiene de aproape 5 ani.

El a fost arestat joi dimineață, în orașul-port Genova. Presa locală scrie că Bonavota ieşea din catedrala orașului când a fost arestat și avea la el un act de identitate fals.

ADVERTISING

Puterea 'Ndrangheta

Pasquale Bonavota este considerat capul clanului Bonavota din ’Ndrangheta, care-i mai include pe cei doi frați ai săi, din provincia Calabria. Clanul operează și în jurul Romei și în regiunile nordice Piemont și Liguria, care include Genova.

Însă ’Ndrangheta este cea mai puternică și mai bogată mafie din Italia, controlând cea mai mare parte a traficului de cocaină din Europa. Funcționează în peste 40 de țări.

S-a extins cu succes dincolo de domeniile sale tradiționale ale traficului de droguri și cămătăriei, utilizând acum companii-fantomă pentru a reinvesti câștigurile ilegale în economia legală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În timp ce Cosa Nostra din Sicilia și Camorra din Napoli sunt mai cunoscute la nivel internațional, ambele au avut de suferit după intervențiile poliției.

Aşa că 'Ndrangheta a crescut și este acum cea mai puternică mafie a Italiei, cu ramuri în întreaga lume, din America de Sud până în Australia, și cu o cifră de afaceri anuală estimată la 60 de miliarde de dolari, scrie BBC.

Istoria lui Bonavota

Bonavota a fugit la scurt timp după ce a fost condamnat în primă instanţă la închisoare pe viață pentru două crime comise în 2004 și 2014. Acea sentință a fost anulată în 2021 de o curte de apel.

ADVERTISING

Dar Bonavota este unul dintre inculpații unui proces care se află în desfășurare, în care peste 300 de persoane sunt acuzate de crimă organizată. Era ultimul suspect aflat încă în libertate, în cazul împotriva ’Ndrangheta care a dus la mega-procesul deschis în 2021.

În rechizitoriu, Bonavota este descris ca fiind un lider care „a luat cele mai importante decizii” împreună cu alți șefi din ’Ndrangheta și „avea grijă de interesele mafiei în zona Romei și în sectoarele jocurilor de noroc și traficului de droguri”.

Arestarea lui Bonavota are loc la trei luni după capturarea șefului mafiei siciliene Matteo Messina Denaro. Șeful Cosa Nostra fugea de justiţie de 30 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇