Parchetul European condus de Kovesi a făcut primele arestări. Sunt vizaţi mafioţi din ‘Ndrangheta, care făceau afaceri necurate cu maşini de lux

Parchetul European condus de Kovesi a făcut primele arestări. Sunt vizaţi mafioţi din ‘Ndrangheta, care făceau afaceri necurate cu maşini de lux

Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi a făcut primele arestări.

Instituția a coordonat o operațiune desfășurată în Germania, Italia și Bulgaria, având loc mai multe percheziții în cadrul unei anchete ce vizează gruparea mafiotă italiană, „Ndrangheta”.

Zece persoane au fost arestate, fiind acuzate de evaziune fiscală estimată la 13 milioane de euro, precizează Parchetul European.

Mai exact, suspecții au folosit o schemă de fraudare cu TVA de tip carusel, prin care au revândut mașini de mai multe ori în diferite țări UE. Aceștia au pretins în mod fals că au plătit impozite pe autoturismele vândute.

ADVERTISING

Nucleul activității infracționale a fost localizat în Eichstätt (Germania) și Milano (Italia). Un dealer auto din Italia cumpăra mașini de lux de la reprezentanțele auto germane în cadrul regimului TVA intracomunitar al UE.

Această achiziție a fost efectuată mai întâi printr-o a treia companie inexistentă, situată în Germania, și printr-o persoană aflată în Italia. Procedând astfel, au fost scutiți de plata TVA, deoarece mașinile germane ar fi trebuit să fie înmatriculate în Italia.

Ulterior, dealerul de automobile din Milano a vândut mașinile către alți dealeri auto italieni sau persoane fizice la prețuri foarte atractive.

ADVERTISING

Trei din cei zece suspecți au legături cu organizația mafiotă italiană Ndrangheta și vor fi aduși în curând în fața unui judecător.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇