Marea Britanie trimite în Ucraina arme de încă 300 de milioane de euro: Nimeni să nu îndrăznească să vă atace din nou

Marea Britanie trimite în Ucraina arme de încă 300 de milioane de euro: Nimeni să nu îndrăznească să vă atace din nou

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat un nou ajutor militar pentru Ucraina, un pachet în valoare de 300 de milioane de euro, în cadrul unei alocuţiuni în faţa Parlamentului ucrainean.

Pachetul de asistenţă va include „radare pentru a identifica artileria care bombardează oraşele, drone de transport greu, mii de dispozitive de vedere nocturnă”, rachete antinavă de tip Brimstone şi sisteme antiaeriene de tip Stormer, precum şi o flotă compusă din 13 vehicule blindate.

Așa-zisa forță irezistibilă a mașinăriei de război a lui Putin (s-a lovit și) s-a stricat în neclintitul patriotism ucrainean.

Boris Johnson

De asemenea, Johnson a afirmat că statele occidentale au comis o greşeală colectivă în 2014, când Crimeea a fost cucerită de Rusia şi a început războiul în Donbas, deoarece nu s-au grăbit să aplice sancţiuni preşedintelui Putin, potrivit BBC.

ADVERTISING

„Noi, în Marea Britanie, vom face tot ce putem pentru a trage (Rusia - n.red.) la răspundere pentru aceste crime de război, iar în acest moment de incertitudine, de frică şi îndoială continuă, am un mesaj pentru voi astăzi: Ucraina va câştiga. Ucraina va fi liberă”, a afirmat premierul britanic.

„Vom continua să furnizăm Ucrainei, alături de ceilalţi prieteni ai voştri (statele occidentale - n.red.), arme, finanţare şi ajutor umanitar, până când ne vom atinge obiectivul pe termen lung, care trebuie să fie cel de a întări Ucraina, încât nimeni să nu îndrăznească să vă atace din nou”, a adăugat Johnson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sunteţi stăpânii destinului vostru şi nimeni nu poate sau nu ar trebui să impună nimic ucrainenilor”, a mai subliniat premierul britanic.

Ziua 69 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇