Marea Britanie trimite 8.000 de soldaţi în Europa de Est, din Finlanda până în Macedonia de Nord

Marea Britanie trimite 8.000 de soldaţi în Europa de Est, din Finlanda până în Macedonia de Nord

Aproximativ 8.000 de trupe ale armatei britanice vor lua parte la exerciții în Europa de Est, pentru a combate agresiunea rusă într-una dintre cele mai mari desfășurari de după Războiul Rece.

Zeci de tancuri vor fi desfășurate în diferite țări, din Finlanda până în Macedonia de Nord, în această vară, conform planurilor care au fost îmbunătățite de când Rusia a invadat Ucraina, transmite The Guardian.

Li se vor alătura zeci de mii de trupe din NATO și Joint Expeditionary Force, care include Finlanda și Suedia.

ADVERTISING

Ministerul Apărării de la Londra a precizat că acțiunea a fost planificată demult și a fost actualizată ca răspuns la invazia Rusiei.

„Marea Britanie aduce o contribuție semnificativă la apărarea Europei și la descurajarea agresiunii ruse. Seria de exerciții ale armatei britanice este fundamentală pentru ambele. Amploarea desfășurării, împreună cu profesionalismul, pregătirea și agilitatea armatei britanice, vor descuraja agresiunea la o scară nemaivăzută în Europa în acest secol”, spune comandantul de armată lt.gen. Ralph Wooddisse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea de forţe britanice este de așteptat să ajungă la un vârf de aproximativ 8.000 de militari care operează în Europa continentală între aprilie și iunie.

„Securitatea Europei nu a fost niciodată mai importantă. Aceste exerciții vor face ca trupele noastre să își unească forțele cu aliații și partenerii din NATO și Joint Expeditionary Force, într-o demonstrație de solidaritate și forță într-una dintre cele mai mari desfășurări comune de după Războiul Rece”, a declarat secretarul Apărării, Ben Wallace.

ADVERTISING

Trupe britanice au fost desfășurate și vor fi încorporate într-o brigadă din Finlanda, care are 1.300 de km de graniţă terestră cu Rusia. Exerciții alături de trupele americane au loc deja și în Polonia.

Ziua 65 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇