Bilanț negru în India: Un nou record de decese provocate de coronavirus

Bilanț negru în India: Un nou record de decese provocate de coronavirus

India a raportat duminică cel mai mare număr zilnic de decese cauzate de Covid-19 de la începutul pandemiei, la o zi după ce a devenit prima ţară din lume care a depăşit pragul de 400.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Ministerul Sănătăţii din India a anunţat că 3.689 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar ministrul s-a întâlnit duminică dimineaţa cu premierul Narendra Modi pentru a analiza situaţia, transmite BBC.

Spitalele depun eforturi mari pentru a trata pacienţii în contextul unui număr limitat de paturi şi al lipsei de oxigen medical, în timp ce morgile şi crematoriile sunt supraaglomerate. În Delhi au murit sâmbătă 12 pacienţi după ce spitalul în care se aflau a rămas fără oxigen, pentru a doua oară într-o săptămână. Situaţii similare au avut loc şi în alte regiuni ale Indiei, iar Înalta Curte de Justiţie din New Delhi a avertizat că va lua măsuri împotriva celor responsabili de lipsa proviziilor medicale vitale din spitale.

ADVERTISING

Campania naţională de vaccinare lansată sâmbătă în India întâmpină deja probleme, mai multe state anunţând că nu au suficiente doze de vaccin.

Între timp, ţări din întreaga lume au trimis echipamente medicale de urgenţă în India.

Deşi mai multe state şi regiuni au introdus o serie de restricţii, guvernul central este reticent în ceea ce priveşte impunerea unui lockdown naţional, pe care îl vede ca pe o măsură „de ultim resort”, din cauza impactului economic pe care acesta l-ar avea.

Duminică a început şi numărarea voturilor pentru alegerile care s-au deşfăsurat în martie şi în aprilie în cinci state, rezultatul urmând să fie analizat pentru a se vedea în ce măsură a afectat pandemia popularitatea lui Modi şi a partidului său naţionalist hindus.

ADVERTISING

Citeşte şi:

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇