Biden cere ca Robert F. Kennedy să fie protejat de Secret Service

Biden cere ca Robert F. Kennedy să fie protejat de Secret Service

Preşedintele american Joe Biden a cerut ca Robert F. Kennedy, candidat independent la Casa Albă, să beneficieze de protecţia Secret Service, a anunţat secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump.

„În lumina evenimentelor din acest weekend, preşedintele mi-a cerut să lucrez cu Secret Service pentru a asigura protecţia lui Robert Kennedy Jr.”, a declarat Alejandro Mayorkas.

El a recunoscut că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a produs din cauza unei „breşe” de securitate, notează EFE.

Secret Service din SUA, care se ocupă şi de securitatea lui Donald Trump, se subordonează direct departamentului lui Mayorkas.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată, sâmbătă, la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte, înainte ca Secret Service să-l împuşte pe atacator, al cărui motiv este încă necunoscut.

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇