Berlusconi, un apropiat al lui Putin: trupele ruse trebuiau să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul lui Zelenski şi să se întoarcă înapoi

Berlusconi, un apropiat al lui Putin:  trupele ruse  trebuiau să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul lui Zelenski şi să se întoarcă înapoi

Fostul premier şi lider al partidului de centru-dreapta Forza Italia (FI), Silvio Berlusconi, un apropiat al lui Vladimir Putin, susține că preşedintele rus a fost împins de separatiştii pro-ruşi din Donbas, de presă şi de poporsă declanşeze războiul din Ucraina.

Magnatul a declarat pentru Porta a Porta că separatiştii au venit la Moscova, au spus presei că atacurile Ucrainei s-au soldat cu 16.000 de morţi, iar Putin nu a întreprins nicio acţiune să îi apere.

„Putin a fost împins de populaţia rusă, de partidul său şi de miniştrii săi să inventeze această operaţiune specială. Aşa că trupele trebuiau să intre (în Ucraina, n.red.), să ajungă la Kiev într-o săptămână, să înlocuiască guvernul lui Zelenski cu oameni decenţi şi să se întoarcă o săptămână mai târziu”, a afirmat fostul prim-ministru italian.

ADVERTISING

Berlusconi a subliniat că ruşii au întâmpinat, în schimb, „o rezistenţă neaşteptată, care a fost apoi alimentată de arme de tot felul din Occident”.

„Războiul a durat mai bine de 200 de zile, situaţia a devenit foarte grea, mi se face rău când aud de morţi pentru că mereu am considerat că războiul este o nebunie de nedescris”, a conchis el.

Ziua 212. Primele probleme la referendumurile de anexare. Moscova se laudă cu miile de voluntari, ONU o acuză oficial de crime de război

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇