Patriarhul Kirill le spune rușilor să nu se teamă de moarte: Dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu!

Patriarhul Kirill le spune rușilor să nu se teamă de moarte: Dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu!

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, le-a transmis rușilor să nu se teamă de moarte, după mobilizarea parțială decretată miercuri de Vladimir Putin.

„Mergi cu curaj să-ți îndeplinești datoria militară. Și amintește-ți că, dacă îți dai viața pentru țara ta, vei fi cu Dumnezeu în împărăția Lui, în glorie și viață veșnică”, a spus el într-o predică la Mănăstirea Zachatievski din Moscova, potrivit Newsweek.

Kirill a subliniat că o persoană cu „credință adevărată” nu este supusă fricii de moarte. Potrivit acestuia, o persoană devine „invincibilă” atunci când încetează să se mai teamă de moarte.

ADVERTISING

„Credința face o persoană foarte puternică, pentru că îi transferă conștiința din viața de zi cu zi, de la grijile materiale, la grija pentru suflet, pentru eternitate. Frica de moarte alungă un războinic de pe câmpul de luptă, îi împinge pe cei slabi la trădare și chiar să se răzvrătească împotriva fraților lor. Dar adevărata credință distruge frica de moarte”, a spus el.

Potrivit lui Kirill, poporul ucrainean „este în pericol”, adăugând că acum „este foarte important să nu existe în inimi sentimentul că există un inamic”.

ADVERTISING

Kirill a îndemnat cetățenii ruși sa să se roage pentru întărirea „sentimentelor frățești ale popoarelor Sfintei Rusii”, astfel încât „unitatea Bisericii să devină și mai puternică”.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a justificat conflictul, încă de la începutul războiului, ținând discursuri despre Rusia ca „putere iubitoare de pace” care nu se angajează în „aventuri militare”.

În iunie, el a spus că Rusia este „atacată” de întreaga lume din cauza sentimentelor de gelozie și invidie. Kirill a spus că acest lucru se întâmplă pentru că Rusia este „altfel”.

ADVERTISING

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în jur de 300.000 de ruși se încadrează la această mobilizare parțială.

Este dublul trupelor care au fost până acum trimise în Ucraina, estimate la aproximativ 150.000 de soldați.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇