Băiatul de 15 ani care a tăiat cu maceta un elev în curtea unui liceu din București, arestat UPDATE

Băiatul de 15 ani care a tăiat cu maceta un elev în curtea unui liceu din București, arestat <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Adolescentul care l-a înjunghiat cu o macetă pe elevul de clasa a X-a în fața Liceului Iuliu Maniu din București a fost reținut, miercuri, de polițiști, iar joi a fost arestat preventiv. El este cercetat pentru mai multe infracţiuni.

UPDATE 2: Magistraţii au admis, joi, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele adolescentului de 15 ani care a înjunghiat, în cursul zilei de miercuri, un elev de 16 ani de la o şcoală din Sectorul 6 al Capitalei. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISING

UPDATE 1 Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul I.M.C., în vârstă de 15 ani şi 10 luni, reţinut pentru săvârşirea, ”în stare de minoritate şi în concurs ideal, a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Dosarul penal a fost deschis după ce un elev de 17 ani de la o şcoală din Sectorul 6 al Capitalei a fost înjunghiat, în urma unui conflict spontan.

Incidentul a avut loc în curtea şcolii, după ce mai mulţi băieţi au escaladat gardul, nefiind elevi ai liceului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În momentul în care Poliția a ajuns la fața locului, agresorul deja fugise, însă a fost identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Tânărul agresat a fost lovit cu pumnul în zona feţei şi cu un cuţit cu lama de aproximativ 20 de centimetri, în zona antebraţului drept, fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Agresorul este acuzat de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

ADVERTISING

Acum două luni, a fost un alt incident la un liceu din Bucureşti, când 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un coleg a dat cu spray iritant, iar acum un an o profesoară tot de la un liceu din București a fost înjunghiată în zona gâtului de un elev.

În aceste condiţii, Ministerul Educaţiei vrea să pună sistem de supraveghere audio-video în şcoli, dar sindicatele nu sunt de acord.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇