Premieră în justiție: Elev de 16 ani condamnat la detenție pentru bullying

Premieră în justiție: Elev de 16 ani condamnat la detenție pentru bullying

Cum cazurile de bullying în şcoli devin tot mai frecvente, avem parte şi de prima condamnare în instanţă a unui elev violent, care are doar 16 ani.

Este vorba despre băiatul din Bacău care și-a băgat doi colegi de clasă cu capul în toaletă. El a fost condamnat acum la un an și jumătate de detenție, într-un centru de reeducare, relatează Adevărul.

Amintim că totul s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău, iar elevul și-a agresat anul trecut doi colegi de clasă, copii cu nevoi speciale: El i.a obligat să meargă în patru labe după el, să-i sărute mâna, să-i lustruiască încălțămintea, să-i cumpere diverse alimente de la chioșc.

ADVERTISING

Conducerea şcolii ştia de acest comportament care a culminat cu o agresiune fizică în toaletă. Cei doi copii au fost loviți, împinși, târâți în baia școlii și introduși cu capul în WC, în fața mai multor colegi care au filmat cu telefonul şi au postat imaginile pe rețelele de socializare.

Abia când filmul a devenit viral, s-au sesizat și autoritățile.

După un an de anchetă și proces, instanţa a decis că agresorul a comis faptele din pură plăcere şi l-au condamnat la detenţie într-un centru educativ din Târgu Ocna.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În contextul în care faptele de violenţă în şcoli s-au tot înmulţit, ministrul Ligia Deca susţine necesitatea utilizării camerelor de supraveghere video, propunere inclusă în ordonanţa de urgenţă de modificare a Legilor Educaţiei aflată în dezbatere publică.

Conform datelor de la Poliţia Română pentru anul şcolar 2022 - 2023, au fost sesizate 3.399 de fapte penale la nivel naţional, în toate şcolile din România. Dintre acestea, o majoritate covârşitoare o reprezintă infracţiunile de loviri şi alte violenţe.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇