Glasul copilului din tine. Cu/Prin teatru - bullyingul devine o poveste

Glasul copilului din tine. Cu/Prin teatru - bullyingul devine o poveste
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Teatrul Ion Creangă împreună cu Centrul Cultural European Sector 6 vor începe în luna aprilie derularea proiectului „Glasul copilului din tine. Cu/prin teatru – bullyingul devine o poveste”. Proiectul se va desfășura în unitățile de învățământ din Sectorul 6, în perioada 20 aprilie – 25 mai, prin realizarea unor workshopuri interactive împreună cu elevii, părinții și cadrele didactice, dar și prin vizionarea spectacolului Teatrului Ion Creangă „Glasul copilăriei” care are ca temă bullyingul la școală. 

Având în vedere fenomenul de bullying care a luat amploare în instituțiile de învățământ din România, acest proiect își propune să vină în sprijinul copiilor și adolescenților din unitățile de învățământ din Sectorul 6, implicându-se într-un demers creativ, facilitându-le acestora contactul cu diferite moduri de expresie artistică, prin intermediul cărora ei să deprindă mijloace de combatere a efectelor de bullying. 

ADVERTISING

Acest proiect se adresează atât elevilor, cât și adulților, respectiv părinților. Pe de o parte, elevii vor învăța mai multe despre fenomenul de bullying, vor înțelege mai multe despre empatie, își vor dezvolta abilitățile de integrare și rezolvare a conflictelor, dar vor învăța și noi tehnici de comunicare pozitivă și eficientă. Despre toate acestea vor afla de la psihologul Lorena Diaconescu, în cadrul workshopurilor susținute în cadrul instituțiilor de învățământ. Pe de altă parte, părinții vor participa și ei la workshopuri pentru a învăța cum să ofere suport și cum să adopte o strategie corectă prin care copilul să se simtă în siguranță, indiferent de situația în care se află copilul său - martor sau victimă în scena violenței.

Teatrul Ion Creangă participă în cadrul acestui proiect cu spectacolul „Glasul copilăriei” realizat de Ani Crețu și jucat de actorii: Daria Caraivan, Oana Bănuță / Andreea Mera, Alexandru Prica, Julieana Drăghici, Daniel Tudorică, Camelia Andriță și Ani Crețu. Spectacolul privește tema copilăriei, care, prin ochii părinților poate părea o lume lipsită de griji, în care aceștia sunt mereu fericiți. În realitate, lucrurile nu stau așa, iar acest lucru îl aflăm de la Eva, o tânără elevă care se confruntă la școală cu multe situații neplăcute, atât din perspectiva copilului martor, cât și victimă a bullyingului. Elevii și adolescenții vor descoperi un personaj care trăiește frustrare și neputință, și care din lipsa încrederii în sine îi este erodată personalitatea. 

ADVERTISING

Proiectul „Glasul copilului din tine” va începe pe data de 20 aprilie și se va desfășura până pe 25 mai, în unitățile de învățământ din Sectorul 6: Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, Școala Generală „Constantin Brâncuși” și Școala Gimnazială nr. 206, cu un număr total de 11 reprezentații. Prima parte a întâlnirii va cuprinde un workshop susținut de psihologul Lorena Diaconescu, despre fenomenul de bullying și cum poate fi combătut. A doua parte va continua cu spectacolul Teatrului Ion Creangă - „Glasul copilăriei”, iar a treia parte a evenimentului va cuprinde un workshop interactiv cu copiii, susținut de același psiholog, împreună cu actorii distribuției spectacolului „Glasul copilăriei”. 

CALENDARUL PROIECTULUI „GLASUL COPILULUI DIN TINE”


Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”

20 aprilie și 11 mai, orele 10:00 și 13:30 

Școala Generală „Constantin Brâncuși” 

ADVERTISING

27 aprilie, orele 10:00 și 13:30

25 mai, ora 10:00 

Școala Gimnazială nr. 206 

4 și 18 mai, orele 10:00 și 13:30 

TEATRUL ION CREANGĂ

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură, care de-a lungul celor 58 de ani s-a implicat în multiple campanii sociale: fie a organizat tabere sau turnee de teatru pentru copii din zone defavorizate, fie s-a alăturat unor inițiative cu care a rezonat. În același timp, din dorința de a răspândi spiritul civic în rândul micilor spectatori, teatrul a organizat și evenimente caritabile în care copiii s-au transformat în „spiriduși” pentru alți copii.

CENTRUL CULTURAL EUROPEAN SECTOR 6

Centrul Cultural European Sector 6, instituție publică de cultură de interes local aflat sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Sector 6 are ca scop identificarea nevoilor culturale ale comunității și susținerea de proiecte culturale majore. Acesta organizează evenimente culturale, concerte, spectacole de divertisment, festivaluri; dezvoltă programe educaționale și culturale pentru copii și tineri; promovează spectacole realizate de absolvenții instituțiilor de cultură; sprijină artiștii și produsul cultural prin prezentarea producțiilor culturale locale în alte localități din țară și din străinătate.

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Partener principal: Centrul Cultural European Sector 6

Parteneri: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București

Parteneri media: Radio Itsy Bitsy FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio Europa FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro, Theatrum

Monitorizare media: mediaTRUST