Elevul din Mureș care și-a înjurat și lovit diriginta poate reveni la școală. Profesorii sunt speriați

Elevul din Mureș care și-a înjurat și lovit diriginta poate reveni la școală. Profesorii sunt speriați

Elevul de 15 ani din Mureș, care și-a înjurat și lovit diriginta, poate reveni la școală, după ce ordonanța de reținere pentru 24 de ore a expirat.

Directoarea Colegiului Alexandru Papiu Ilarian din Târgu-Mureș, Cristina Someşan, a declarat că profesorii sunt îngroziţi că elevul bătăuş va reveni la ore.

„Nu se poate ca acest colegiu să ajungă în situaţia în care profesorii să aibă spaime, profesorii să aibă frică să intre la ore. Puteţi să spuneţi orice, puteţi să acuzaţi profesorii şi ne asumăm orice parte de vină, dar toată rânduiala actuală nu este spre folosul societăţii şi nu este spre binele nimănui, nici al copiilor, nici al părinţilor, nici al profesorilor. (…) Sunt dispusă să mă lupt ca să se obţină o normalitate, un adevăr şi o realitate. Şi sunt dispusă să mă lupt să nu las ca un asemenea incident să terfelească munca atâtor alţi copii, munca şi susţinerea părinţilor din spatele acelor copii”, a declarat Someşan pentru Mureș Știri..

ADVERTISING

Ea a precizat că va începe demersuri pentru adaptarea Legii Educaţiei la realităţile din teren, întrucât în actuala formă aceasta aşază într-o poziţie de risc cadrele didactice.

„Nu mai avem voie să facem cutare lucru, mai avem voie să facem doar cutare lucru şi, până la urmă, toate aceste atitudini fac să nu mai fie nici profesori. Există o stare de temere în şcoală, de spaimă (…) Credeţi că mi-e confortabil să mă gândesc cum să procedez cu această legislaţie?

Mâine cum va fi? Da, astăzi putem foarte bine să condamnăm pe oricine, elev, profesor, director, pe oricine, dar mâine cum va fi? Mă străduiesc să mă fofilez printre articole de lege care să pună lucrurile în ordine, dar sunt mulţi alţi directori de la alte şcoli care n-au reuşit. Sper să reuşesc”, a afirmat directoarea.

ADVERTISING

Elevul de clasa a VIII-a a făcut scandal, luni, în timpul unei ore şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Poliţiştii au venit la şcoală şi l-au dus pe elev la sediu, unde l-au amendat cu 500 de lei. Când a revenit la unitatea de învăţământ, el și-a înjurat și lovit dirigintele cu pumnii şi picioarele. Elevul a fost apoi reținut, dar iată că acum e liber să revină la şcoală.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇