Un elev din Cluj a ajuns de urgență la spital, după ce a consumat nicotină la plic și o băutură energizantă

Un elev din Cluj a ajuns de urgență la spital, după ce a consumat nicotină la plic și o băutură energizantă

Un elev de la o şcoală din judeţul Cluj a ajuns la spital, după ce a consumat nicotină, pe care a cumpărat-o sub formă de pliculeţe, combinată cu o băutură energizantă.

”Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară, aflaţi într-o unitate de învăţământ din localitatea Apahida, au fost anunţaţi de către un cadru didactic despre faptul că un elev al şcolii acuză stări de rău.

Elevul, care a menţionat că a consumat nicotină şi o băutură energizantă, a fost preluat ulterior de un echipaj medical şi transportat la spital, în vederea efectuării investigaţiilor medicale de specialitate” anunţă, joi, oficialii IPJ Cluj citaţi de presa locală.

ADVERTISING

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că elevul are aproximativ 15 ani şi a consumat nicotină cumpărată sub formă de pliculeţe. Astfel de produse se găsesc pe Internet. 

Analizele de sânge făcute la spital au confirmat, de altfel, prezenţa nicotinei, nu şi a drogurilor sau substanţelor etnobotanice în organismul adolescentului.

Săptămâna trecută, un elev de 13 ani, din județul Bistrița-Năsăud, a murit pe terenul de fotbal după ce a băut trei energizante.

Amintim că săptămâna trecută Parlamentul a adoptat o lege care interzice minorilor consumul de băuturi energizante. Măsura vizează inclusiv automatele cu produse alimentare, dar şi oferirea “cu titlu gratuit” a energizantelor către minori, iar amenzile pot ajunge și la 30.000 de lei.

ADVERTISING

Iar ieri tot Parlamentul a mai adoptat o lege care interzice vânzarea către minori a ţigărilor electronice. „Introducerea pe piaţă a (pouch-urilor) pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile prezentei legi este interzisă. Nivelul de nicotină conţinut în fiecare pouch nu poate depăşi valoarea de 20 mg/pliculeţ”, prevede propunerea legislativă.

Rămâne ca cele două legi să fie promulgate de preşedinte şi apoi să vedem cum vor fi puse în aplicare, inclusiv de şcoli, cărora le revin unele obligaţii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇