Un elev a murit la o școală de vară, după ce a fumat mult și a băut patru doze de energizant

Un elev a murit la o școală de vară, după ce a fumat mult și a băut patru doze de energizant

Un elev de 17 ani, venit la şcoala de vară a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a murit după ce a fumat foarte mult şi a consumat mai multe doze cu băutură energizantă.

Coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a relatat ce s-a întâmplat.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani, aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient.

A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu.

În ciuda eforturilor făcute timp de o oră pentru resuscitare, băiatul a murit.

„S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză, din declaraţiile colegilor care se aflau la locul intervenţiei, pentru că întotdeauna căutăm cauze potenţial reversibile ale stopului cardio-respirator astfel încât să putem face şi un tratament etiologic în timpul resuscitării, s-a evidenţiat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări”, a spus Diana Cimpoeşu

„Este absolut regretabil ca la 17 ani, unui copil, unui tânăr cu viitorul în devenire, un astfel de eveniment să îi curme destinul.

ADVERTISING

Pe data de 8 iulie, dimineaţă, la orele 03,04, în una din camerele de cămin colegii au observat că unui alt licean de la şcoala de vară i s-a făcut rău. A încercat unul din ei să facă manevre de resuscitare, având cunoştinţe în acest sens, ceea ce e lăudabil. Au sunat la Serviciul 112 şi a venit ambulanţa. La rândul lor, specialiştii au încercat manevrele de resuscitare, dar din păcate au constatat decesul.

Tânărul avea 17 ani şi era dintr-o comună din judeţul Iaşi. Cauzele decesului sunt stabilite de Medicina Legală, dar certificatul medico-legal se transmite familiei acestuia, nu universităţii", a declarat rectorul Tudorel Toader.

El a afirmat totodată că la Universitatea Alexandru Ion Cuza din Iaşi sunt în organizate 12 şcoli de vară, la care participă 450 de elevi din Iaşi şi alte judeţe.

"Aceste şcoli de vară au ca obiectiv încurajarea tinerilor de liceu să finalizeze studiile şi să îşi stabilească parcursul universitar. Prima şcoală de vară a început pe data de 3 iulie, la Facultatea de Geografie şi Geologie", a precizat Tudorel Toader.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇