Un copil de 13 ani a murit după un antrenament de fotbal. Băiatul ar fi băut mai multe energizante

Un copil de 13 ani a murit după un antrenament de fotbal. Băiatul ar fi băut mai multe energizante

Un copil de 13 ani din localitatea Maieru (Bistriţa Năsăud) a murit în urma unui antrenament de fotbal, după ce se pare că ar fi consumat mai multe băuturi energizante.

Tragedia s-a produs miercuri seara, iar la caz au intervenit două echipaje SMURD, care l-au găsit pe băiat în stop cardiorespirator.

Manevrele de resuscitare s-au dovedit fără succes, astfel că medicii au declarat decesul copilului.

În cauză a fost dispusă şi necropsia, pentru a se stabili cauza exactă a morţii băiatului.

Presa locală scrie că Cifor Hodoroga, elev în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, şi-a pierdut viaţa imediat după un antrenament de fotbal al echipei la care juca, Silvicultorul Maieru.

ADVERTISING

Bistriţeanul a vorbit cu viceprimarul comunei Maieru, Vasile Deac, care spune că a fost un antrenament ușor, care a durat aproximativ 75 de minute și la el au participat 16 copii. După joc, antrenorul a plecat, însă a confirmat că mulți copii au mai rămas la teren.

Edilul comunei a spus la ProTV că băiatul ar fi consumat mai multe doze cu energizant înainte de a intra pe teren. Și una dintre profesoarele băiatului a povestit că mai mulții colegi ai copilului i-au transmis că acesta a băut pentru a-i da energie mai multe doze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La scurt timp, băiatul de 13 ani ar fi început să tremure și să acuze dureri. S-a prăbușit la pământ, iar colegii au fost cei care au sunat la 112.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, pentru Agerpres.

În vara trecută, un elev de 17 ani, venit la şcoala de vară a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a murit după ce a fumat foarte mult şi a consumat mai multe doze cu băutură energizantă.

Proiectul de lege care interzice minorilor consumul de energizante a fost adoptat, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, ca for decizional. Măsura vizează inclusiv automatele cu produse alimentare, dar şi oferirea “cu titlu gratuit” a energizantelor către minori, iar amenzile pot ajunge și la 30.000 de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇