Un elev de 17 ani a fost tăiat cu maceta, în curtea unui liceu din București

Un elev de 17 ani a fost tăiat cu maceta, în curtea unui liceu din București

Un elev de 17 ani de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, din Sectorul 6 al Capitalei, a fost înjunghiat, miercuri, de un alt tânăr, în urma unui conflict spontan.

Incidentul a avut loc în curtea şcolii, după ce mai mulţi băieţi au escaladat gardul, nefiind elevi ai liceului.

Băiatul tăiat este elev în clasa a X-a, iar agresorul său este un adolescent de aceeași vârstă.

În momentul în care Poliția a ajuns la fața locului, agresorul deja fugise, însă a fost identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

ADVERTISING

Tăiat cu maceta

Băiatul rănit a fost transportat la spital, unde va fi operat.

Poliţişti de la Secţia 21 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 13.00. 

”Victima ar fi avut un conflict spontan cu patru minori, din afara unităţii de învăţământ. Ulterior, acesta ar fi fost agresat fizic de unul dintre minori, cu un obiect tăietor-înţepător. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, elevul fiind transportat la spital, pentru îngrijiri de specialitate”, transmite Poliţia Capitalei.

Surse citate de G4Media spun că băiatul a fost tăiat în zona antebrațului drept, cu o macetă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Este un băiat de 17 ani, cu agresiune. A primit un pumn şi am înţeles că pe urmă a fost tăiat cu baioneta la nivelul antebraţului. Are o plagă la nivelul antebraţului, o tăietură. Nu are viaţa în pericol. Nu ştiu cât de profundă este plaga pentru că acum va intra în sala de operaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, pentru Agerpres.

Agresorii au fost prinşi

Trei dintre tinerii implicaţi au fost prinşi în scurt timp, iar ulterior a fost depistat încă un băiat implicat în conflict: Toţi au fost duşi la sediul secţiei pentru audieri.

ADVERTISING

"Confirmăm că a avut loc în jurul orei 12:50 un incident. Au pătruns în incinta unităţii, escaladând gardul, trei persoane necunoscute care au agresat fizic un elev al liceului. Conducerea liceului a sunat imediat la 112. S-au deplasat de urgenţă un echipaj de Poliţie şi un echipaj SMURD, iar elevul a fost transportat la spital în vederea acordării îngrijirilor necesare", a relatat Elena Ştefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, pentru Agerpres.

Acum două luni, a fost un alt incident la un liceu din Bucureşti, când 25 de elevi au ajuns la spital, după ce un coleg a dat cu spray iritant, iar acum un an o profesoară tot de la un liceu din București a fost înjunghiată în zona gâtului de un elev.

În aceste condiţii, Ministerul Educaţiei vrea să pună sistem de supraveghere audio-video în şcoli, dar sindicatele nu sunt de acord.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇