Baciu (MS): Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii certificatului digital

Baciu (MS): Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii certificatului digital

Certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional în România la 1 iulie. În acest moment, noi nu avem posibilitatea folosirii acestui certificat.

Anunțul vine de la secretarul de stat Andrei Baciu din Ministerul Sănătăţii.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat - n.red.) începând cu data de 1 iulie.

Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă", a afirmat Baciu la Senat, citat de Agerpres.

Context

Eurodeputaţii au aprobat definitiv, miercuri, certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid, pentru a facilita călătoriile în interiorul UE şi pentru a contribui la redresarea economică.

Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul COVID-19. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte.

Sistemul se va aplica de la 1 iulie 2021 pe un termen de 12 luni. Deţinerea certificatului nu va fi o condiţie prealabilă pentru a putea beneficia de libertatea de circulaţie. În acelaşi timp, certificatul nu va fi considerat un document de călătorie.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!