Azi se va lua o decizie în cazul Navalnîi. Poliţia rusă a reținut mai multe persoane adunate în faţa tribunalului

Azi se va lua o decizie în cazul Navalnîi. Poliţia rusă a reținut mai multe persoane adunate în faţa tribunalului

Poliţia rusă a început să rețină persoane care s-au adunat în faţa tribunalului ce urmează să se pronunţe marţi asupra plasării în detenţie a lui Aleksei Navalnîi, critic vehement al Kremlinului.

Poliţia rusă, care a desfăşurat lângă tribunal efective numeroase, a reținut până acum circa 20 de persoane, transmit de la faţa locului jurnalişti ai Reuters.

Aleksei Navalnîi riscă 3 ani și jumătate de închisoare

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susţine că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce, în urma deciziei de marţi a tribunalului, o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate.

Parchetul rus a anunţat luni că susţine cererea Administraţiei penitenciarelor de a comuta pedeapsa cu suspendare împotriva opozantului Aleksei Navalnîi într-o pedeapsă cu executare.

UE a cerut în mai multe rânduri eliberarea "imediată" a lui Aleksei Navalnîi, precum şi a susţinătorilor săi arestaţi în cursul manifestaţiilor organizate în ţară.

Peste 5.000 de persoane au fost reţinute în timpul protestelor de duminică. Aceste noi arestări au fost imediat condamnate de SUA, Canada şi de mai multe ţări ale UE.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇