Reacția secretarului american de Stat, după protestele violente din Rusia

Reacția secretarului american de Stat, după protestele violente din Rusia

Secretarul american de Stat Anthony Blinken a condamnat, duminică, ”folosirea persistentă a tacticilor dure” de către autorităţile ruse împotriva protestatarilor paşnici care au ieşit duminică în stradă pentru a cere eliberarea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi.

Proteste violente în Rusia: Peste 5.000 de oameni au fost reținuți, inclusiv jurnaliști și soția lui Navalnîi, un record absolut. Şeful diplomaţiei UE critică forțele de ordine (Video)

Pentru al doilea weekend consecutiv, zeci de mii de persoane au demonstrat în Rusia, pentru a-l susţine pe Navalnîi, un critic vocal al preşedintelui Vladimir Putin, care a fost reţinut la începutul acestei luni, la revenirea în Rusia din Germania, amintește CNBC.

ADVERTISING

Peste 4.500 de oameni au fost reţinuţi de autorităţile ruse pentru participarea la proteste, potrivit unui grup care monitorizează situaţia.

”Reluăm apelul nostru ca Rusia să îi elibereze pe cei reţinuţi pentru exercitarea drepturilor lor ale omului, inclusiv pe Alexei Navalnîi”, a scris Blinken într-un Tweet.

Anul trecut, Navamlîi a fost transportat în Germania, dintr-un spital din Rusia, după ce a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Autorităţile ruse, care neagă acuzaţia de otrăvire a lui Navalnîi, l-au arestat la revenirea în Rusia, pentru nerespectarea condiţiilor unei condamnări la închisoare cu suspendare.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇