Atacul terorist de la Moscova - Crește numărul morților. Suspecții, duși la Comitetul de anchetă. SUA: Ucraina nu e implicată

Atacul terorist de la Moscova - Crește numărul morților. Suspecții, duși la Comitetul de anchetă. SUA: Ucraina nu e implicată

A crescut numărul morților din atentatul terorist de la Moscova, iar suspecții arestați au fost duși, duminică, la sediul Comitetului de anchetă. Anchetatorii au mai anunțat ce au găsit în mall și numărul de victime identificate. Iar SUA dau asigurări că Ucraina nu e implicată.

Suspecţii arestaţi după atacul de vineri de la Moscova au fost aduşi la sediul Comitetului de anchetă de la Moscova, a anunţat duminică agenţia de presă rusă RIA preluată de Reuters.

Comitetul de anchetă a anunţat totodată că bilanţul masacrului de la sala de concerte Crocus de la periferia capitalei ruse a crescut la 137 de persoane, între care trei copii, de la cifra de 133 comunicată mai devreme.

ADVERTISING

Au fost de asemenea identificate până acum 62 dintre victime, iar la faţa locului au fost găsite două puşti de asalt şi o mare cantitate de muniţie.

Tot duminică, guvernul american a respins existenţa unei „implicări ucrainene" în atacul armat de la Moscova, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a evocat o legătură cu Ucraina, relatează AFP.

Nu există „nicio dovadă" că Ucraina este implicată în masacrul soldat cu cel puţin 137 de morţi şi „Statul islamic este responsabil", a subliniat vicepreşedinta americană Kamala Harris într-un interviu televizat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Gruparea jihadistă "Stat Islamic poartă întreaga responsabilitate a acestui atentat. Nu a fost nicio implicare ucraineană", a insistat într-un comunicat şi Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional al securităţii SUA.

Bărbaţi înarmaţi au intrat vineri seara în Crocus City Hall, au deschis focul asupra mulţimii cu arme automate şi, potrivit anchetatorilor, au provocat un incendiu cu un lichid inflamabil, ucigând cel puţin 133 de persoane.

ADVERTISING

Denunţând un „act terorist barbar", Vladimir Putin a promis că îi va pedepsi pe cei responsabili într-un discurs televizat sâmbătă. Preşedintele rus a anunţat că "cei "patru autori" ai atacului au fost arestaţi "în timp ce se îndreptau spre Ucraina", fără a menţiona revendicarea Statului Islamic.

Anterior, Kremlinul anunţase "arestarea a 11 persoane, inclusiv patru terorişti implicaţi în atac". Aceşti patru "cetăţeni străini" au fost capturaţi în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina şi Belarus, potrivit autorităţilor.

Acest atac, care a avut loc în sala de concerte din Krasnogorsk, la nord-vest de capitala rusă, este cel mai sângeros atac comis în Rusia în ultimii douăzeci de ani şi cel mai sângeros revendicat de Stat Islamic în Europa.

Bilanţul duminică dimineaţă se ridica la 133 de morţi şi 152 de răniţi, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇