Atac la Moscova: Rusia dă primele detalii despre suspecți. Sunt străini, li s-au promis bani și spectatorii au intervenit

Atac la Moscova: Rusia dă primele detalii despre suspecți. Sunt străini, li s-au promis bani și spectatorii au intervenit

Ministerul rus de Interne a dat sâmbătă seara primele detalii extinse despre cei patru bărbaţi reţinuţi fiind suspectaţi că au comis atacul sângeros de la sala de concerte din apropierea Moscovei.

Rusia a anunţat că i-a arestat pe cei patru bărbaţi înarmaţi suspectaţi de comiterea masacrului, toți fiind cetățeni străini.

Unul dintre bărbații reţinuti ar fi declarat că i s-a promis o recompensă de 500.000 de ruble (5.400 de dolari), potrivit unei înregistrări video postate pe canalul Telegram al redactorului-şef al RT, Margarita Simonyan.

ADVERTISING

„Am împuşcat oameni la Crocus pentru bani. Mi s-au promis aproximativ 500.000 de ruble", a spus el.

Bărbatul a adăugat că jumătate din bani au fost transferaţi pe cardul său şi i s-a promis că va primi cealaltă jumătate mai târziu. El susține că a pierdut cardul în timp ce încerca să scape de poliţişti.

Pe de altă parte, Comitetului de Investigaţii al Rusiei, o autoritate federală de anchetă, a dezvăluit că un spectator care urma să asiste la concert a „neutralizat unul dintre terorişti".

Şeful comitetului a declarat că intenţionează să îi acorde un premiu departamental spectatorului respectiv, al cărui nume nu a fost menţionat.

ADVERTISING

Comitetul precizează că bărbatul „a dat dovadă de un curaj de neegalat" în timp ce încerca să-şi protejeze soţia când atacatorii au luat cu asalt complexul.

„Prin acţiunile sale ferme şi decisive, a salvat vieţile oamenilor din jurul său în acel moment", este mesajul postat pe Telegram de comitet.

Preşedintele Vladimir Putin a promis, în primul mesaj public transmis după atac, că îi va depista şi pedepsi pe cei care s-au aflat în spatele atacului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇