Atac în rețeaua de comunicații a căilor ferate poloneze. S-au auzit imnul Rusiei și un discurs al lui Putin. Traficul, parțial destabilizat

Atac în rețeaua de comunicații a căilor ferate poloneze. S-au auzit imnul Rusiei și un discurs al lui Putin. Traficul, parțial destabilizat

Serviciile speciale poloneze au deschis sâmbătă o anchetă, în urma unui atac în reţeaua de comunicaţii a căilor ferate PKP, care a ”destabilizat” parţial traficul feroviar în nord-vestul Poloniei.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe persoane neidentificate încă au pătruns în reţeaua de comunicaţii radio a Căilor Ferate Poloneze (PKP) în apropiere de Szczecin, în nord-estul Poloniei şi au emis un semnal ”stop” care a provocat oprirea şi întârzieri ale unui număr de aproximativ 20 de trenuri.

ADVERTISING

Traficul a fost revenit la normal după câteva ore, potrivit PKP.

Potrivit unor informaţii de presă, în timpul emiterii semnalului ”stop”, lucrătorii feroviari au auzit imnul naţional al Rusiei şi un discurs al peşedintelui rus Vladimir Putin.

Atacul reţelei de comunicaţii a ”destabilizat, într-un anumit fel, traficul feroviar”, dar ”nu a prezentat riscuri la adresa sănătăţii sau vieţii pasagerilor (...) şi nu prezintă un pericol la adresa traficului feroviar din Polonia”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciilor Speciale, Stanislaw Zaryn.

ADVERTISING

Polonia, un stat membru NATO şi o aliată fidelă a Kievului, este o ţară-cheie în tranzitul de armament din Occident către Ucraina.

”Pentru moment, nu excludem niciun scenariu. Ştim că de mai multe luni s-au întreprins tentative de destabilizare a statului polonez. Asemenea tentative sunt întreprinse de către Federaţia rusă în colaborare cu Belarusul”, a mai spus Zaryn, adăugând că Serviciile Speciale iau acest incident foarte în serios.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇