Atac armat în plină stradă, la Philadelphia: 14 oameni au fost loviţi de gloanţe

Atac armat în plină stradă, la Philadelphia: 14 oameni au fost loviţi de gloanţe

Trei persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite sâmbătă seară, într-un incident armat cu mai mulţi trăgători, pe o stradă aglomerată din Philadelphia (nord-estul SUA), a anunţat poliţia.

„14 persoane, din câte ştim noi, au fost lovite de gloanţe şi spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost declarate decedate, după ce au ajuns la spitale cu multiple plăgi prin împuşcare”, a declarat jurnaliştilor inspectorul D.F. Pace, de la poliţia din Philadelphia.

Inspectorul Pace a transmis presei locale că agenţii care au intervenit la faţa locului „au observat mai mulţi trăgători activi care au deschis focul asupra mulţimii” în zona South Street, o arteră foarte circulată din Philadelphia, informează duminică AFP.

ADVERTISING

"Vă puteţi imagina că erau sute de oameni care se aflau pe South Street, ca în fiecare sfârşit de săptămână, când a avut loc acest incident armat", a spus inspectorul, care a adăugat că ofiţerii de poliţie au deschis focul asupra unuia dintre atacatori, dar nu se ştie dacă acesta a fost lovit.

Presa locală a relatat că nu s-au făcut arestări.

Potrivit inspectorului Pace, două pistoale au fost recuperate la faţa locului, iar Poliţia trebuie să aştepte până dimineaţă pentru a examina înregistrările camerelor de supraveghere ale magazinelor din apropiere, care erau închise sâmbătă seara.

ADVERTISING

Ancheta se desfăşoară într-o manieră "fluidă", sunt "multe întrebări fără răspuns", a adăugat el.

Ziua de joi a adus două noi atacuri armate în SUA: primul la un cimitir, al doilea în faţa unei biserici.

Asta după ce Statele Unite au fost zguduite în ultimele săptămâni de atacuri în masă, în care au murit 10 oameni în New York, 19 copii şi doi profesori în Texas, precum şi doi medici, o recepţioneră şi un pacient în Oklahoma. 

Drept urmare, preşedintele Joe Biden a cerut Congresului să interzică armele de asalt, să extindă verificările de cazier şi să implementeze alte măsuri de control al armelor de foc.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇