Atac armat la o şcoală din Texas: 19 copii și 2 adulți au fost uciși

Atac armat la o şcoală din Texas: 19 copii și 2 adulți au fost uciși

19 copii și doi adulți au fost uciși, marţi, când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o şcoală primară din Texas, o tragedie care a aruncat America înapoi în coşmarul recurent al atacurilor armate în mediul şcolar.

Atacatorul a murit şi el în această tragedie care a lovit localitatea situată la aproximativ 130 de kilometri vest de San Antonio, potrivit AFP.

Tânărul, identificat de oficialii din Texas ca fiind Salvador Ramos, din Uvalde, și-a împușcat și bunica. Ea este în stare critică la spital.

ADVERTISING

Motivele acestui atac, unul dintre cele mai grave într-o şcoală de ani de zile, sunt deocamdată necunoscute.

Atacul armat a avut loc la şcoala elementară Robb din Uvalde, un oraş între San Antonio şi frontiera cu Mexicul. Peste 500 de copii au studiat la această şcoală în anul şcolar 2020-2021.

Acest atac a aruncat din nou Statele Unite în groaza atacurilor armate în şcoli, care se repetă frecvent, cu imagini şocante cu elevi traumatizaţi, forţaţi să se ascundă în sălile de clasă, înainte de a fi evacuaţi de poliţie şi cu părinţi panicaţi, disperaţi în aşteptarea unor veşti despre copiii lor.

ADVERTISING

Atacurile cu armă în locuri publice sunt aproape zilnice în Statele Unite, iar criminalitatea cu arme de foc este în creştere în oraşe mari precum New York, Chicago, Miami sau San Francisco, mai ales după pandemia din 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇