Atacuri armate în două unităţi şcolare din SUA: Trei morți și un rănit grav

Atacuri armate în două unităţi şcolare din SUA: Trei morți și un rănit grav

Doi agenţi de securitate au fost ucişi, marţi, de un bărbat înarmat în campusul unei universităţi private din Virginia, Statele Unite, în timp ce un elev a fost împuşcat şi un altul rănit în faţa unei şcoli din Minnesota.

„Un nou atac fără sens a luat viaţa a doi curajoşi ofiţeri. Violenţa prin arme de foc contra forţelor de ordine este josnică şi trebuie să înceteze”, a scris pe Twitter preşedintele Joe Biden.

Cei doi agenţi ucişi în Virginia, identificaţi drept John Painter şi J. J. Jefferson de preşedintele Universităţii Bridgewater, au intervenit după-amiază după ce le-a fost semnalat un bărbat „suspect” în campus.

ADVERTISING

„După o scurtă discuţie, suspectul a deschis focul şi a tras în cei doi poliţişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Virginia, Corinne Geller, într-o conferinţă de presă.

Atacatorul, Alexander Wyatt Campbell, 27 de ani, rezident în Virginia, a fost rănit de un glonţ. El a fost îngrijit la spital înainte de a fi acuzat şi închis fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune, a indicat Corinne Geller.

În Richfield, Minnesota, doi elevi au fost loviţi de gloanţe după-amiază, în momentul în care se aflau pe trotuar, aproape de intrarea în şcoala lor, a indicat Poliţia locală.

ADVERTISING

„Unul dintre cei doi elevi a murit ca urmare a rănilor, celălalt rămâne în stare critică”, a precizat Poliţia. Două persoane au fost arestate.

Potrivit ziarului StarTribune, adolescentul ucis era Jahmari Rice, fiul lui Cortez Rice, militant în cadrul mişcării „Black Lives Matter”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇