Atac armat soldat cu mai mulţi răniţi într-un liceu din Texas

Atac armat soldat cu mai mulţi răniţi într-un liceu din Texas

Patru persoane au fost rănite miercuri într-un atac armat care a avut loc într-un liceu din Arlington, statul american Texas, unde un elev a deschis focul după o ceartă cu un alt elev, înainte de a fugi, a anunţat poliţia locală, informează AFP.

Dintre cei patru răniţi, trei au fost transportaţi la spital, a declarat şeful-adjunct al poliţiei, Kevin Kolbye, în timpul unei conferinţe de presă, fără a preciza gravitatea rănilor.

Al patrulea rănit a primit îngrijiri la faţa locului, prezentând răni uşoare.

ADVERTISING

Trei dintre victime sunt elevi, în timp ce a patra este mai în vârstă, a adăugat Kolbye, fără a putea preciza dacă este vorba de un profesor sau un membru al personalului nedidactic al liceului.

Poliţia a fost alertată în jurul orelor 09:15 în legătură cu focuri de armă la primul etaj al liceului, a mai spus el.

Atacatorul este un elev de 18 ani, Timothy George Simpkins, care a fugit după ce a deschis focul şi în prezent este căutat de numeroase efective ale poliţiei, care îl consideră "înarmat şi periculos".

ADVERTISING

Potrivit lui Kolbye, atacul armat este rezultatul unui conflict care a avut loc între elevi într-o clasă.

Imaginile difuzate de televiziuni arată o puternică prezenţă poliţienească în jurul unităţii de învăţământ cu aproape 2.000 de elevi din acest oraş situat între Dallas şi Fort Worth.

Atacurile armate în mediul şcolar au devenit un veritabil flagel în societatea americană după masacrul de la Columbine (statul Colorado), din 1999.

Ele sunt atât de comune încât rareori mai fac titluri de prima pagină în media naţionale. Numai un masacru sângeros, precum cel comis la liceul din Parkland, în statul Florida, în februarie 2018, care s-a soldat cu 17 morţi, mai provoacă acum o undă de şoc, comentează AFP. 

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇