Atac armat soldat cu 6 morţi în Marea Britanie. Agresorul a împuşcat o mamă şi pe fetiţa ei, dar şi oameni care-şi plimbau câinii

Atac armat soldat cu 6 morţi în Marea Britanie. Agresorul a împuşcat o mamă şi pe fetiţa ei, dar şi oameni care-şi plimbau câinii

Şase oameni au fost ucişi joi seara într-un incident armat petrecut în oraşul Plymouth din sud-vestul Angliei, pe care ministrul de Interne britanic l-a calificat drept „şocant”.

Două femei, doi bărbați și un copil au murit, iar ulterior atacatorul s-a împușcat.

Două persoane de sex feminin şi trei bărbaţi, inclusiv suspectul, au murit din cauza rănilor prin împuşcare la locul incidentului, a declarat Poliţia din Devon şi Cornwall într-un comunicat.

Critical incident in Plymouth tonight.

Publicată de Plymouth Live pe Joi, 12 august 2021



O altă femeie, care a fost transportată la spital, a decedat la scurt timp, transmite Reuters.

ADVERTISING

La puţin timp după confirmarea bilanţului Poliţiei, deputatul local Luke Pollard a reacţionat pe Twitter asigurând că una dintre victime este "un copil de cel puţin 10 ani". 

"Alte persoane rănite au fost preluate şi transportate la spital", a adăugat deputatul.

Poliţia a descris împuşcăturile drept "un incident grav cu arme de foc" şi a declarat că situaţia este sub control. Poliţiştii au precizat că incidentul nu are legătură cu terorismul.

Spre deosebire de SUA, unde astfel de evenimente sunt relativ frecvente, Marea Britanie are una din cele mai scăzute rate de crime săvârşite cu arme de foc din lume, iar împuşcăturile în masă sunt foarte rare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta pentru că regimul armelor de foc este strict reglementat, iar cei care doresc să dețină una trebuie să îndeplinească o serie de condiții menite să refuze accesul la armament letal celor care l-ar putea folosi în scopuri infracționale.

Inclusiv ofiţerii de poliţie în mare parte nu poartă arme de foc, iar sud-vestul Angliei este o destinaţie turistică privilegiată, cunoscută ca o regiune liniştită a ţării.

Martorii povestesc clipele de groază

Sharron Turner locuieşte în apropierea locului în care s-a produs incidentul armat şi a relatat pentru Times că un om înarmat a deschis cu o izbitură uşa unei locuinţe, după care a tras într-o mamă tânără şi în fetiţa ei.

ADVERTISING

Turner a mai spus că, din ce a auzit, atacatorul, un bărbat îmbrăcat în negru şi gri, avea o armă semi-automată.

După atac, bărbatul a fugit printr-un parc din spatele casei şi a împuşcat două persoane care îşi plimbau câinii, scrie Times.

Robert Pinkerton, un al doilea martor, a povestit la BBC că s-a întors la colţul străzii şi a "dat peste un tip cu pistol", îmbrăcat în negru.

"Incidentul din Plymouth este şocant şi gândurile mele se îndreaptă spre cei afectaţi", a scris pe Twitter ministrul de Interne Priti Patel.

Poliţiştii din Devon şi Cornwall au precizat că au fost chemaţi în zona Keyham a oraşului Plymouth la ora locală 18.10.

"Investigaţiile asupra incidentului continuă, iar întreruperea circulaţiei rutiere în zona Keyham va rămâne în vigoare pe tot parcursul nopţii", a informat poliţia.

Oraşul unde s-a întâmplat incidentul este relativ mic, cu 230.000 de locuitori.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇