Masacru într-un spital din Oklahoma. Un bărbat a împuşcat mortal mai multe persoane

Masacru într-un spital din Oklahoma. Un bărbat a împuşcat mortal mai multe persoane

Un bărbat înarmat cu o pușcă şi un pistol a ucis patru persoane într-un spital din Tulsa, Oklahoma, miercuri, iar apoi s-a sinucis.

Poliţiştii au sosit la Spitalul „St. Francis” la trei minute de la primirea unui apel de urgenţă, a declarat adjunctul şefului Poliţiei din Tulsa, Eric Dalgleish.

Felul în care poliţiştii intervin a fost intens analizat după ce, săptămâna trecută, un tânăr înarmat a ucis 19 copii şi doi profesori într-o şcoală din Uvalde, Texas, în timp ce poliţiştii au aşteptat afară aproape o oră, potrivit Reuters.

ADVERTISING

"Am fost foarte mulţumit cu ceea ce ştim până acum legat de intervenţia poliţiştilor noştri", a spus Dalgleish.

Poliţia din Tulsa încearcă să stabilească identitatea suspectului, estimând că avea între 35 şi 40 de ani. Nu există încă detalii despre motivul atacului.

Dalgleish a declarat că printre victime se află angajaţi şi pacienţi.

Casa Albă a transmis că preşedintele Joe Biden a fost informat despre atac şi a oferit sprijin oficialilor federali şi locali din Tulsa, un oraş cu aproximativ 411.000 de locuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incidentul de miercuri din Tulsa vine după ce atacurile armate au reaprins dezbaterile privind controlul armelor. Cu două săptămâni înainte de atacul de la Uvalde, un bărbat alb înarmat a ucis 10 persoane la un supermarket, într-un cartier al afro-americanilor din Buffalo, New York.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇