Armata ucraineană difuzează prima înregistrare a unui atac pe teritoriul Rusiei: O lovitură preventivă și un mesaj pentru Occident (Video)

Armata ucraineană difuzează prima înregistrare a unui atac pe teritoriul Rusiei: O lovitură preventivă și un mesaj pentru Occident (Video)

Forțele Armate ale Ucrainei au dat publicității, pentru prima oară, filmarea unei lovituri militare desfășurate în interiorul Rusiei. Ar putea să fi fost o acțiune preventivă, dar la fel de bine și un semnal adresat Vestului, consideră un expert.

Armata ucraineană a difuzat ]n premieră o înregistrare a unui atac ucrainean pe teritoriul Rusiei, relatează cotidianul german Bild citat de Meduza.

Imaginile au fost postate pe canalul de Telegram al comandantului garnizoanei din Harkov, Serghei Melnik, potrivit publicației Mediazona.

"În timpul unei misiuni de recunoaștere, luptătorii din detașamentul de grăniceri nr. 4 au identificat echipament aparținând ocupanților, posturi ale personalului și camioane. Datorită cooperării profesioniste cu artileriștii, ținta a fost imediat distrusă", a scris Melnik.

ADVERTISING

Nu se cunoaște când a fost făcută înregistrarea.

Pe contul de Twitter SerDer_Daniels a apărut informația că trupele rusești bombardate au fost staționate în apropiere de satul Țapovka din regiunea rusă Belogod, într-o zonă împădurită de lângă o fermă aflată la doar 1,3 kilometri de granița cu Ucraina.

Julian Röpcke, analist militar la Bild, a descris lovitura drept "preventivă", întrucât e posibil ca rușii să fi planificat lansarea unei ofensive în Harkov de pe poziția din imagini.

Potrivit analistului, filmarea a fost, probabil, postată și ca un mesaj la adresa aliaților Kievului. "Prin lansarea unor lovituri preventive pe teritoriul Rusiei, Ucraina arată că se protejează cu tot mai mare încredere și că nu mai lasă Occidentul să-i dicteze cum să se apere", a explicat Röpcke.

ADVERTISING

Casa Albă a anunţat, miercuri seară, că Statele Unite nu facilitează şi nu încurajează în niciun fel Ucraina să comită atacuri pe teritoriul Rusiei, respingând acuzaţiile lui Vladimir Putin, care a acuzat serviciile secrete din Occident de atacuri ”teroriste” în Rusia.

Statele Unite "nu facilitează şi nu îi încurajează pe ucraineni să comită atacuri în afara Ucrainei", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de CNN.

Putin a acuzat miercuri serviciile secrete occidentale de implicare în "atacuri teroriste" comise în Rusia. "Sunt comise frecvent atacuri teroriste împotriva oficialilor occidentali, a agenţiilor de securitate, a jurnaliştilor, personalităţilor şi profesorilor. Avem motive să credem că ar putea fi implicate servicii secrete ale ţărilor terţe în pregătirea actelor de sabotaj şi a atacurilor teroriste", a declarat Vladimir Putin, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate Naţională.

ADVERTISING

Comitetul rus pentru Investigaţii a atribuit Ucrainei atacul cu bombă produs duminică în Sankt Petersburg şi soldat cu moartea propagandistului Maxim Fomin, cunoscut sub pseudonimul de Vladlen Tatarski. În atac au fost rănite alte aproximativ 30 de persoane. O femeie care are naţionalitate rusă a fost arestată.

Grupul clandestin al partizanilor care acționează în Rusia pentru răsturnarea regimului lui Vladimir Putin a anunțat că a organizat atentatul soldat cu moartea lui Tatarski. "Pe 2 aprilie 2023 am organizat și desfășurat o acțiune împotriva grupului de activiști Z (propagandiști ruși - n.red.) și am țintit direct cunoscutul propagandist și criminal de război Maxim Fomin, cunoscut ca Vladen Tatarski. Această acțiune a fost pregătită și derulată de noi independent, fără nicio legătură cu structuri de stat străine sau servicii de securitate și fără sprijin din partea acestora", a transmis miercuri Armata Națională Republicană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇