Atac cu dronă asupra unui tren cu rachete rusești în Crimeea, Ucraina nu revendică lovitura (Foto&Video)

Atac cu dronă asupra unui tren cu rachete rusești în Crimeea, Ucraina nu revendică lovitura (Foto&Video)

O explozie produsă în orașul Geankoi din nordul Crimeii a distrus rachete de croazieră ruseşti care urmau să fie folosite de flota rusă din Marea Neagră în atacuri asupra Ucrainei.

Cel puțin o dronă a lovit, luni noaptea, un tren încărcat cu rachete rusești de croazieră Kalibr, în Geankoi, oraș din nordul peninsulei Crimeea, relatează CNN.

Guvernatorul prorus al Crimeii, Serghei Axionov, a declarat că orașul a fost vizat de mai multe drone, iar sistemele ruseşti de apărare aeriană au acţionat. Mai multe fragmente de dronă au fost găsite pe două străzi din localitate.

Igor Ivin, şeful administraţiei ruse din Geankoi, citat de TASS a declarat pentru un post local de televiziune că un bărbat de 33 de ani a fost rănit de şrapnelul unei drone doborâte. Acesta a fost spitalizat şi viaţa lui nu este în pericol.

ADVERTISING

Irvin a mai spus că o casă, o şcoală şi o băcănie au luat foc, iar reţeaua electrică a fost avariată, potrivit BBC.

Serviciile de informații ale Ministerului ucrainean al Apărării au anunțat că rachetele de croazieră de tip Kalibr-NR distruse în Geankoi erau transportate către flota rusă din Marea Neagră. "O explozie în oraşul Geankoi din nordul Crimeii ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată", a transmis pe reţelele sociale direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării (GUR) de la Kiev.

Ministerul ucrainean a precizat că rachetele au o rază de acţiune de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

ADVERTISING

Kievul nu a revendicat oficial această lovitură în peninsula anexată de Rusia.

Ultima oară când Rusia a acuzat Ucraina pentru un atac cu drone în regiune a fost în octombrie, când a fost atacat portul Sevastopol. Nouă drone au fost folosite atunci, iar un vas de luptă a fost avariat. Ucraina nu a revendicat lovitura.

Kievul a declarat în mai multe rânduri că războiul cu Rusia se va încheia doar după retragerea trupelor Moscovei din toate teritoriile ocupate, inclusiv din Crimeea, anexată în 2014.

T.D.

ADVERTISING

Ziua 391: Continuă discuțiile între Putin și Xi Jinping, rachete rusești au explodat în Crimeea. Vizită surpriză la Kiev


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇